Вечеря, вдъхновена от италианската кухня, винаги е добра идея. А в тази вкусна лазаня се съчетават 2 от любимите ни видове паста. Ето как да си приготвите лазаня с равиоли:
Необходими продукти:
500 гр. говеждо месо
1/2 глава лук
700 гр. сос Маринара
2 скилидки чесън
2 ч. рикота
1 голямо яйце
1/4 ч. настърган пармезан
1/4 ч. магданоз
1 ч. л. чесън на прах
700 гр. равиоли
2 ч. настъргана моцарела
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 грама и сложете мазнина в една тава.
Загрейте голям, дълбок тиган на средна температура и добавете в тигана говеждото и лука. Когато месото добие кафяв цвят, означава, че е готово и можете да го свалите от котлона. Добавете соса Маринара и чесъна и върнете на котлона да къкри още 5 минути.
Междувременно, в една купа, добавете рикотата, яйцето, пармезана, магданоза и чесъна на прах. След това разбъркайте добре. Сложете 1/3 от сместа с месото в подготвената тава и я разстелете по дъното. След това един слой равиоли, половината от сместа с рикотара и 1/3 от соса. Повторете слоевете, като трябва да завършите със слой от сос Маринара.
Поръсете с моцарела и печете с фолио около 40 минути. След това махнете фолиото и печете още 10 минути. Извадете от фурната, поръсете с магданоз и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |