Опитайте тази страхотна супа от карфиол и сметана, подходяща за обяд или лека вечеря. Може да я гарнирате с накълцан пресен магданоз и хрупкава филийка хляб.
Необходими продукти:
1 голям карфиол, наситнен на цветчета
½ с.л. смлян кимион
2 с.л. зехтин
4 стръка мащерка
1 глава лук, нарязана на ситно
1 стрък целина, нарязана на ситно
1 скилидка чесън, смачкана
750-850 мл. зеленчуков или пилешки бульон
100 мл. сметана
Няколко стръка магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Подредете цветчетата карфиол в тава, поръсете ги с малко зехтин, кимиона и мащерката. Печете за 15 минути или докато станат златисти и омекнат. Премахнете мащерката.
Загрейте останалия зехтин в тенджера с лука и целината и запържете на умерен огън за 10 минути или докато омекнат. Добавете чесъна и гответе 1 минута. Добавете карфиола, като оставите няколко цветчета за по-късно. Добавете бульона и оставете да къкри. Гответе 10 минути.
Блиндирайте супата с помощта на пасатор или кухненски робот. Прибавете сметаната и подправете на вкус. Добавете още бульон, ако обичате по-рядка супа. Сервирайте и поръсете с магданоз, останалите цветчета карфиол и капки зехтин.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |