Карфиолът е много полезен зеленчук, за който обаче няма много рецепти. Вероятно сте се чудили как точно да го приготвите, но днес ще ви улесним, като ви предложим една рецепта. Ето я и нея:
Нужни продукти:
- 1 голяма глава карфиол
- 2 супени лъжици масло от рапица
- 1/2 глава лук, нарязан на кубчета
- 2 чаени лъжички настърган пресен джинджифил
- 1 смляна чушка
- 1 супена лъжица къри
- 1 супена лъжица доматено пюре
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 консерва белени домати
- 1/4 чаша сметана
- 1/2 чаша магданоз
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете един лист хартия за печене в тавичка. Отгоре разпръснете розичките на карфиола и поръсете с една лъжица от маслото. Печете около 20 минути, докато омекне.
2. Разтопете останалото масло в тиган и запържете лука, добавете джинджифила, кърито, чушката и доматеното пюре и оставете на котлона за около 1 минута. Добавете солта и доматената консерва и оставете да къкри около 15 минути. След това добавете сметаната и разбъркайте.
3. Разделете соса в чиниите, отгоре наредете карфиола и поръсете с магданоза.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |