Кръстниците на guerilla рекламата - лектори на Sofia Design Week

Силата на глупостта... на Sofia Design Week

Представете си вашия Facebook профил, приел една различна форма - книжна. Освен представа, това хрумване може да се превърне в реалност, а истинските основоположници на интересната идея са креативните великани Perfect Fools.

 

В началото на май те спечелиха две отличия на The Webby Awards 2011, в категориите Уебсайт/Телекомуникация интерактивна реклама – имейл маркетинг. Горди притежатели са на престижни награди от фестивалите EPICA Awards, Young Guns Awards, One Show, Golden Award of Montreux - доказателство за гениалността на идеите им. В миналото на "перфектните глупаци" намираме съвместни проекти с компании като Converse, Heintz, McDonald’s, Puma, Yota, Bouygues, Skittles и много други.

 

Perfect Fools са едни от най-дългоочакваните лектори на мащабното събитие Sofia Design Week 2011, организирано от списание Едно и фондация "Америка за България”, с генералното спонсорство на МКБ Юнионбанк.

 

Наречени " Кръстниците на guerilla рекламата”, Perfect Fools са обладани от магията на новите технологии и начина, по който те създават трайна връзка между бранда и потребителите. На международния дизайн Форум ще разкажат за опита си от Creative Social - ежегодната среща на 34-те най-добри дизайнери в света, самоопределящи се като "перфектното племе и катализатор за промяна”.

 

Дейвид Пиърсън, графичният дизайнер от "глупаците", е определен от Guardian като един от ТОП 50 британски дизайнери, когато е едва на 28 години. Неговите поредици Great Loves, Great Ideas и Great Journeys, социални, политически и философски трактати с меки корици, са сред най-известните му работи, които според Пиърсън "носят силно послание, което е и най-важното, за да се продава".

 

Освен като лектор на Sofia Design Week, Дейвид Пиърсън ще представи изложба с графичен дизайн на корици и оригинални книги на Penguin, по неговите идеи. Само заглавията не стигат, за да се привлече интересът, сигурен е дизайнерът.

 

Мястото - галерия ARCOLLECTION /ул. "Московска” 11/

Датите - от 10 до 18 юни

 

Изложбата носи хумористичното име "Сливи за смет – новите дрехи на класиките”, типично в стила на автора. След края ѝ, книгите ще бъдат предоставени за ползване на читалнята на British Council в София.

 

The fool entertains. The fool challenges. The fool tells the truth. The fool laughs at himself. The fool is wise. The fool can’t be ignored. The fool rules!

Perfect Fools

24 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay