Първият H.O.P.E Music Festival в долината на розите

Позитивният фестивал в Казанлък!

Прогнозата за дните от 24 май до 5 юни в град Казанлък гласи да се подготвим за много приятни емоции и вълнуващи нощи. Основната причина е първият по рода си музикален фестивал в града. Обединени под мотото Home Of Positive Emotions /домът на позитивните емоции/, много талантливи български изпълнители ще се качат на една сцена, за да превърнат H.O.P.E Music Festival в едно незабравимо преживяване.

 

Live изпълненията на даровитите бг банди ще звучат всяка вечер в продължение на 11 дни, а билетите за еднодневно посещение ще са на символичната цена от 3лв. Фестивалът ще се състои в парк Розариум, където както името подсказва, по въздуха ще се носи аромат от прекрасни казанлъшки рози.

 

Част от изпълнителите на "позитивния фестивал" са утвърдени български имена като PIF, Wickeda, Остава, Стенли, Епизод, Ogi23, Affection, AniLo Project, The Pomorians, Last Hope, Силует,Young BB Young и 100 кила и други. Водещи на концертите ще бъдат Янко Бреков /Artery, The Pomorians/, Александър Първанов /Vendetta, Brothers in Blood/ и Сърмата Хари /Surmata Harry's Coptor Mix, Skoda/.

 

Очакванията на организаторите са събитието да бъде посетено от няколко хиляди души. Основната причина за тези предвиждания е, че музикалният фестивал ще се проведе в дните, в който Казанлък празнува традиционния за града "Празник на розата", който ежегодно се радва на много чуждестранни посещения.

 

Малко повече за Казанлък:

Ако попаднете в красивия град на розите, то в никакъв случай не подминавайте интересните места, които предлага той. В Казанлък се намира най-голямата и най-добре запазена в страната Тракийска гробница, включена в списъка на ЮНЕСКО. Ако обичате духът на миналото, то етнографският комплекс, наречен "Музей на розата" ще ви запознае с историята на българската селска къща. 

 

В града има общо 5 къщи-музеи, в които се съхраняват творби и спомени за авторите, живели и творили в тях. Най-известните са къща–музей "Чудомир” и дом "Петко Стайнов”, които се радват на голям интерес по празниците, организирани в тяхна чест.

 

Галериите на града са малко, но въпреки това пазят в себе си типичната творческа атмосфера. Едни от най-старите и запълнени галерии в местността са  Общинска художествена галерия "Искра” и Галерия "Информационен център”.

 

За Казанлък може да се говори много, но само тези, имали удоволствието да се разходят по китните градски улички, знаят каква приятна атмосфера пази това място.

 

17 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 07.08.2011|18:18
Най накрая и те да дойдат аз лично ходих и беше много яко!
1
Не е посочен 04.05.2011|16:18
Събитието се очертава да бъде наистина грандиозно. С утвърдени български имена като PIF, Wickeda, Остава, Стенли, Епизод и т.н., няма как да бъде по друг начин. Мотото "Home Of Positive Emotion" /домът на позитивните емоции/ е наистина оригинално и не се и съмнявам, че много хора ще посетят фестивала в Казанлък. Този град "ухае" на рози, повече от всеки друг в България.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay