Арии и оперетни фрагменти в Музикалния театър

За трета поредна година Корпоративна търговска банка АД подари на своите клиенти музикална галавечер. По време на събитието над 300 гости се насладиха на известни арии и фрагменти от оперетни и мюзикълни постановки

<p>Ария на Марица от оперетата „Графиня Марица“ от Имре Калман. Изпълнява: Марияна Арсенова с балет</p>

Ария на Марица от оперетата „Графиня Марица“ от Имре Калман. Изпълнява: Марияна Арсенова с балет

Корпоративна търговска банка АД подари специален празничен концерт в Държавния музикален и балетен център в София на своите клиенти, партньори и приятели. Председателят на Надзорния съвет на банката Цветан Василев посрещна над 300 гости, сред които представители на дипломатическия корпус, университетски преподаватели, изтъкнати лекари, изпълнителни директори на компании и предприемачи.

Началото на събитието даде изпълнителният директор на банката Илиан Зафиров, който поздрави гостите с думите: "Добре дошли на музикалната гала-вечер с Корпоративна търговска банка АД - традиционният ни пролетен подарък. Тази година наш домакин е Музикалният театър, което съвсем не е случайно. За последните години Музикалният театър се разви изключително успешно, реализирайки чрез таланта на своите режисьори, певци, танцьори и музиканти, освен традиционния репертоар, и редица световни шедьоври на мюзикъла.”

Арии и оперетни фрагменти в Музикалния театърАрия на Су Чонг от оперетата „Страната на усмивките“. Изпълнява: Пеньо Пирозов
В специално подготвеното за събитието представление бяха включени известни арии и фрагменти от оперетни и мюзикълни постановки, сред които "Уестсайдска история" от Ленард Бърнстейн, оперетата "Страната на усмивките" от Франц Лехар, мюзикълът "Цигулар на покрива" от Джери Бок, балет от оперетата "Джудита" от Франц Лехар, "Царицата на чардаша" от Имре Калман, песни от мюзикъла "Моята прекрасна лейди" от Фредерик Лоу, фрагменти от мюзикъла "Фантомът на операта" от Андрю Лойд Уебър и други.

Публиката аплодира бурно изпълнителите на сцената на Музикалния театър - Марияна Арсенова, Пеньо Пирозов, Александър Мутафчийски, Стефан Петков, Олга Динова, Христо Сарафов, Катерина Тупарова, Добрина Икономова. Водещ на празничния концерт бе Станимира Василева, диригент бе Огнян Митонов, а режисьор - Юлия Маринова.

Арии и оперетни фрагменти в Музикалния театърАрия на Марица от оперетата „Графиня Марица“ от Имре Калман. Изпълнява: Марияна Арсенова с балет
След празничния концерт гостите споделиха впечатленията си на изискан коктейл.

Корпоративна търговска банка АД от години подкрепя културни институции у нас, както и значими проекти в сферата на изкуството. С подкрепата на банката мюзикълът "Чикаго” бе поставен за първи път у нас на сцената на Музикалния театър в София. Българската му версия може да се конкурира с най-мащабните представления по света - 80 изпълнители сменят над 300 костюма, докато танцуват, пеят и пресъздават сюжетното развитие.

С финансирането на мюзикъла "Чикаго”, КТБ АД остава вярна на традицията си да дава възможност на редица български творци да реализират таланта си с размах, а на българската публика - да се докосне до най-големите шедьоври на съвременното театрално и музикално изкуство.

Арии и оперетни фрагменти в Музикалния театърБалет от оперетата „Графиня Марица“ от Имре Калман

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 31.05.2013|16:31
Ще е интересно да се видят.
3
Не е посочен 31.05.2013|15:30
интересен театър
2
Не е посочен 31.05.2013|15:15
направо са ми агресивни
1
Не е посочен 31.05.2013|14:02
не съм посещавала този театър
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay