Киара Ферани с разтърсваща реч на Санремо: "Свикнали сме да се принизяваме, заради несигурни мъже!"

Киара Ферани разтърси 73-тото издание на фестивала Санемо с въздействащ монолог, насочен към жените. Тя не бе водеща на събитието, но всъщност бе самата себе си, поставяйки на преден план нещо много лично за нея. Своята реч тя представи под формата на писмо, адресирано до момичето, което някога е била.

Облечена в уникална по рода си рокля с гол ефект на Dior, Киара отвори сърцето си, както може би никога досега, обръщайки се към момичето от Кремона, което нямало представа колко много ще постигне...

В профила си в Instagram Ферани определи роклята си като "безсрамна" и посочи, че тя е създадена за "привличане на вниманието към правата на жените, техните тела и към това как разположението на женското тяло, за съжаление, все още се счита за обсъждано и съмнително."

"Тази илюзия за голота иска да напомни на всички за правото и равенството между половете, които имат в показването, разпореждането със себе си, без да се чувстват съдени или виновни.", гласи част от описанието към публикацията.

"Хората ме познават, много ме спират и ме молят за селфи: чувството е приятно, дори и да не се харесва на всички. Но аз се харесвам и това е много добро начало.", започна монолога си тя.

"По всяко време бях обзета от една мисъл: че не се чувствам достатъчна. Когато си помисля за това, бих искал да мога да те прегърна силно: когато имах негативни мисли за себе си, си мислех за теб, а ти не не го заслужаваш. Ти си достатъчна, винаги си била. Всички онези моменти, в които не си се чувствал достатъчно добра, красива и интелигентна, си била. И ако в много моменти продължаваш да се чувстваш така - и това е един от тях – нормално е да е така.", продължи тя.

След това Киара изказа прекрасни думи за семейството си и по-специално за своите две деца.

"Мислиш, че родителите ти са безпогрешни и имат всички отговори, но в действителност те също растат с теб и правят всичко възможно, за да постъпят правилно. Лесно ли ще бъдеш майка? Никога, това ще бъде най-изтощителната работа от всички и единствените, които ще могат да те съдят, ще бъдат те: твоите деца.", каза още тя.

Но може би най-въздействащата част от речта бе нейният финал, в който тя призова жените да празнуват всички свои успехи, независимо дали са малки или глеми и да не се принизяват, заради несигурни мъже. Засягайки наболялата тема за женското тяло ("Ако го криеш, ти си монахиня, ако го показваш, ти си уличница"), Киара Ферани завърши своя монолог, като спомена мачизма, който преобладава в много от коментарите, които всяка жена получава.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay