Как да прегледаш гърдите си сама?

Това може да ви спаси

Как да прегледаш гърдите си сама?

Знаеш ли, че ракът на гърдата е лечим, ако бъде открин навреме? Редовните посещения при мамолог могат буквално да спасят живота ти. Няма място за притеснения, прегледът е важен и не трябва да позволявашщ страхът или друго да те спира да го правиш. Задължително обсъди с лекаря всяка промяна, която усещаш в гърдите си. Нищо не е прекалено незначително или малко.

За твое собствено спокойствие, можеш да прегледаш гърдите си и сама. Имай предивд обаче, че подобен преглед не отменя посещението при специалист. Ето как да прегледеш гърдите си сама:

1. Съблечи се и легни удобно.

2. С помощта на огледалце, огледай добре гърдите си от всички страни – дали има обрив, зачервяване, разширен кръвоносен съд или изменения по кожата.

3. Постави лявата си ръка върху дясната гърда. Започни да опипваш с пръсти от външната страна навътре и спираловидно се движи към зърното с бавни движения. Твърдият участък в долната извивка на всяка гърда е напълно нормален, по-скоро внимавай за образувания като бучки, особено ако са болезнени.

4. Не забравяй да прегледаш и горната част на гърдата към рамото – от ключицата до линията, на която обикновено стои долният шев на сутиена и от подмишницата до гръдната кост.

5. Повтори същото и с дясната ръка, за да прегледаш лявата си гърда.

Как да прегледаш гърдите си сама?

Част от жените, посетили мамолог, действително биват диагностицирани с рак на гърдата. Те имат нужда от подкрепа и разбиране. Вече 16 години кампанията "От любов към живота" на Avon се стреми да повиши информираността на обществото относно проблема. Но това далеч не е всичко. Средствата, събрани от поръчката на розови продукти, Avon дарява на своя партньор – Фондация "Една от 8". С тях те осигуряват безплатна информационна, правна, психологическа и практическа подкрепа за диагностицираните жени напълно безплатно.

Своята подкрепа към диагностицираните жени вече показаха посланиците на кампанията за тази година – Люси Дяковска, Орлин Горанов и Дивна. Всеки може да го направи на сайта на кампанията: www.thankyou.bg

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay