Как да се възстановим по-бързо след цезарово сечение?

Влизането във форма след цезарово сечение става доста по-трудно, отколкото след нормално раждане

Как да се възстановим по-бързо след цезарово сечение?

Цезаровото сечение е раждане чрез операция, при която се прави разрез по дължината на долната част на корема на родилката с централно сечение. Практикува се, когато има опасност за живота на майката или на детето при естествено раждане. Възстановяването на родилката след цезарово сечение е доста по-трудно, отколкото, ако раждането е нормално. Ние ще Ви дадем няколко съвета за по-лесно възвръщане на форма.

Не бива да се застоявате на едно място

Колкото и да Ви боли, трябва да се движите. По този начин ще си възвърнете нормалната стомашно-чревна дейност. В началото ще е трудно да ходите сами и ще трябва да има някой, който да ви помага, но въпреки това, не се отказвайте.

Всеки ден ходете по малко във вас. Помагайте си с ръце, опирайте се. След около 3 дни вече ще можете да се изкъпете сами.

Разбира се, не бива да си мислите, че ще можете веднага да се заемете с цялата домакинска работа. Обезателно трябва да има човек или няколко души, които да ви помагат за готвенето, чистенето и за бебето. Болките ще бъдат сериозни и затова няма да можете да дадете 100 % от себе си.

Балансирано и здравословно хранене

Диетата ви трябва да бъде богата на протеини. Трябва и да пиете много вода, за да елиминирате токсините. Избягвайте сладкото.

Правете леки упражнения

Хубаво е да се правят леки упражнения на земя. Консултирайте се с вашия лекар за това кои са подходящи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay