Минерална или чешмяна вода- какво да изберем?

Минерална или чешмяна вода- какво да изберем?
Pexels

Изборът между минерална и чешмяна вода зависи от личните предпочитания и нужди на всеки човек.

Минералната вода се добива от природни извори и съдържа минерали и електролити, които могат да бъдат полезни за организма. Това я прави по-подходяща за хора, които желаят да получат допълнителни минерали и електролити. Някои минерални води могат да бъдат богати на калций, магнезий, калий, натрий и други минерали.

От друга страна, чешмяната вода е обработена вода, която е била подложена на определен процес на обработка, за да бъде почистена от замърсявания и примеси. Това я прави по-подходяща за хора, които имат нужда от чиста и безопасна вода за пиене.

Какъв да изберете тип вода зависи от вашите предпочитания и нужди. Ако желаете да получите допълнителни минерали и електролити, можете да изберете минерална вода. Ако искате да консумирате чиста и безопасна вода, можете да изберете чешмяна вода. Важно е да се отбележи, че двете води не са взаимозаменяеми и не е препоръчително да се консумират в големи количества, особено ако става въпрос за минерална вода, която може да бъде богата на минерали и електролити. По-просто казано, дори да пиете минерална вода, не бива да го правите непрекъснато. Може би най-добрият вариант е да ги редувате- известно време минерална, след това чешмяна и т.н. 

Минералната вода, в умерени количества, е полезна за организма, заради съдържанието ѝ на различни минерали и електролити. В зависимост от състава си, минералната вода може да има различни полезни свойства.

Ето някои от предполагаемите ползи от минералната вода:

Хидратиране: Минералната вода може да помогне за хидратацията на организма, особено при загуба на течности при физическа активност или при високи температури.

Подобряване на обмяната на веществата: Някои минерали, като калций и магнезий, са необходими за здравето на костите и мускулите, докато други, като калий и натрий, са важни за регулирането на водно-електролитния баланс в тялото.

Подобряване на функцията на черния дроб: Минералната вода може да подпомогне функцията на черния дроб, който е отговорен за филтрирането на токсините и други вещества от кръвта.

Отслабване: Някои минерални води се предполага, че могат да помогнат при отслабване, като намаляват апетита и ускоряват метаболизма.

Подпомагане на имунната система: Някои минерални води съдържат минерали, които се предполага, че подпомагат имунната система на организма.

Важно е да се отбележи, че много от тези ползи все още не са научно доказани. Поради тази причина всеки трябва да се консултира със своя лекар преди да започне да консумира минерална вода за лечебни цели.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay