Тайната съставка на доматения сос

Вижте коя е тя

Тайната съставка на доматения сос

Има една съставка, която можете да започнете да добавяте в доматения сос- моркови. Никога не съм знаела защо майка ми винаги добавя моркови към домашния доматен сос. Вече разбрах причината- те заместват друга съставка- захарта. Бялата захар е изключително разпространена в доматените сосове. Обикновено се добавя около 1/4 чаша захар. Консервираните доматени сосове също са пълни със захар, можете да проверите етикетите, вероятно ще останете изненадани. Всъщност именно това прави вкуса на доматения сос толкова добър. 

Тайната съставка на доматения сос

Във всичко това има смисъл- захарта противодейства на киселиността на доматите и създава по-балансиран вкус. Всички знаем колко е вредна захарта, така че е страхотно, че можем да я заместим с нещо и то нещо полезно. Тънката сладост на морковите елиминира необходимостта от захар, като цяло.

Не се притеснявайте, вкусът на морковите няма да се усеща. Идеята е да ги нарежете на много ситно и да ги задушите, заедно с лука и чесъна. Те трябва да се задушат, за да станат сладки. Най-лесно ще ви бъде да ги сложите в кухненския робот за 1-2 минути. Така ще се смесят със соса толкова гладко, че никога няма да разберете, че са там.

Следващият път, в който решите да приготвяте доматен сос, използвайте този метод, ще останете доволни! Никой няма да знае тайната ви, а всички ще бъдат впечатлени от резултата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay