Тайните за красота на старите холивудски звезди

Тайните за красота на старите холивудски звезди

Съвременните тайни за красота са изминали дълъг път, но старите холивудски знаменитости също знаеха някои трикове как да изглеждат страхотно на камерата. 

Ние обожаваме различни козметични хакове и решихме да разберем какво са правили 10 легендарни знаменитости, за да изглеждат безупречно. 

1. Ингрид Бергман бръснела челото си 

Бергман предпочитала изцяло естествен вид и дори трябвало да се бори за него, като отказвала да промени косата, веждите и името си, което било от решаващо значение за киноиндустрията. Но имала една тайна, за да изглежда прекрасно на екрана. Ингрид се бръснела на сантиметър от линията на косата си, за да получи по-голямо чело.

2. София Лорен използвала зехтин ежедневно 

София Лорен е легенда и нейната красота е призната по целия свят. За да я поддържа, тя включвала поне 2 супени лъжици зехтин в храната си всеки ден. Също така, тя редовно го втривала в кожата си, за да я поддържа блестяща, и добавяла няколко капачки в горещите си вани.

3. Мерилин Монро нанасяла 5 различни нюанса на червилото

Кожата на Монро греела пред камерите и едно малко нещо й помогнало да постигне този ефект. Тя нанасяла дебел слой Nivea Creme или вазелин.

Освен това, за да изглеждат устните й по-плътни, тя нанасяла 5 различни нюанса червило. 

4. Джоан Крофорд дъвчела дъвка за добре изглеждаща челюст

Джоан Крофорд вярвала, че дъвката може да укрепи челюстта й и да помогне да се отърве от мазнините под брадичката си. Освен това нейната почистваща процедура била като ритуал. Пръскала лицето си 25 пъти с ледено студена вода след всяко почистване.

5. Одри Хепбърн използвала пинсети, за да направи миглите си да изглеждат великолепно

Одри нанасяла прясно кисело мляко на лицето си. След това го оставяла за половин час, преди да го отмие. Освен това тя обичалаа да яде картофи, които имат много витамин С и антиоксиданти.

Но една от най-известните черти беше нейният поглед като на кукла с пухкави вежди. За да постигне този ефект, гримьорът на Одри разделял миглите й с пинсета и веднага след това ги покривал със спирала.

6. Катрин Хепбърн използвала захар, за да ексфолира кожата си

Катрин Хепбърн предпочитала естествен и минималистичен стил, включително естествен грим. За да постигне перфектна кожа, тя ексфолирала редовно. За тази цел тя използвала смес от захар и малко количество топла вода. След това, след ексфолиране, тя изцеждала малко лимонов сок на лицето си и го масажирала в кожата. После завършвала с пръскане на ледено студена вода.

7. Марлен Дитрих бръснела веждите си

За да направи безупречната дъга на веждите си, за да подчертае формата на лицето си, Марлен използвала самобръсначка. Но освен това, тя също бръснела цялото си лице, за да може кожата й да изглежда като бебешка.

8. Вивиан Лий използвала молив, за да рисува извън естествената си устна

Вивиен се притеснявала за тънката си горна устна, така че я рисувала с молив. Тя също обичала ароматни масла и ръчно направени ароматни лосиони за кожата си.

9. Грейс Кели подчертавала скулите си

Контурирането се използва много интензивно напоследък, но е измислено отдавна. Грейс Кели го използвала за скулите си. Тя поставяла един нюанс под скулите си и малко по-тъмен нюанс върху бузите си.

10. Грета Гарбо е използвала вазелин върху клепачите си

За блестящи изразителни очи, Гарбо поставяла тъмни сенки на очите върху тънък слой вазелин върху клепачите си. Като друг трик, тя също подчертавала очите си със смес от пигмент от въглен и вазелин.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay