Стръв, страст, кикот, плът и бяс в "Декамерон" в Театър "Българска армия"

Среща, за която не можете да се подготвите

Стръв, страст, кикот, плът и бяс в "Декамерон" в Театър "Българска армия"

Декамерон” е спектакъл, който отдавна очаквате, но не можете да предвидите. Не можете да се подготвите за първата си среща с него, защото тя взривява. Разхвърля във въздуха наоколо всички постулати, стереотипи, представи и уговорки.

Стръв, страст, кикот, плът и бяс извиват огнени езици и парят фустите на човешката претенция. Похотта и моралът се увиват в единоборство без изход. Нагонът пропуква възпитанието, докато любовта безпомощно изтича от порцелановото си блюдо право в краката Ви. А Вие не можете да овладеете нито пристъпите на смеха си, нито лудия бяг на мислите си, нито … Нито сетивата, които лакомо ще се облизват за още и още от "Декамерон”,  за който не можете да се подготвите предварително.

Стръв, страст, кикот, плът и бяс в "Декамерон" в Театър "Българска армия"

Това е спектакъл, на който ще се отдадете с широко отворени очи, защото отдавна, отдавна очаквате.
Конструиран върху шест от възможните сто новели в "Декамерон” на Джовани Бокачо, "Декамерон” на Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ” донякъде напомня играта на петнайсетте младежи, които през 14 век бягайки от чумата и скуката се усамотяват, за да създадат измислено-правдоподобните си истории.  Леки и непосредствени изглеждат уменията на Анастасия Ингилизова, Ангел Генов, Антоанета Добрева – Нети, Веселин Анчев, Георги Къркеланов, Гергана Данданова, Екатерина Стоянова, Иван Радоев, Борислава Костадинова (гост), Милен Миланов, Мирослав Косев, Радина Кърджилова, Мимоза Базова, Стефка Янорова и Тигран Торосян да се преобразяват в тях. Изумителни актьори, които разиграват понятията Любов, Морал, Бог, Измама, Ревност, Глупост с добродушието и наивността присъщи на децата без да са деца. Превъплъщават себе си и дирижират телата си, така умело и майсторски, че държат любопитството будно във всеки миг от историята стара, като света.

Спектакълът е предизвикателен и смел в сценографията и костюмите на Нина Пашова, прелестен в музика на Петя Диманова и изящен в хореографията на Татяна Соколова.

Стръв, страст, кикот, плът и бяс в "Декамерон" в Театър "Българска армия"

Конструиран върху шест от възможните хиляди новели на настоящето "Декамерон” на Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ” очаква зрителите си, готов да ги увлече с лекота и непринудено в играта на театър или истина, за да ги върне обратно на чумата или суетата по-устойчиви и по-смислени.

Участват:

Радина Кърджилова, Стефка Янорова, Антоанета Добрева – Нети, Гергана Данданова, Анастасия Ингилизова, Десислава Касабова, Мимоза Базова, Милен Миланов, Веселин Анчев, Георги Къркеланов, Иван Радоев, Мирослав Косев, Тигран Торосян

Постановката можете да гледате на 24 януари!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay