"В белия шоколад няма много шоколад", "Белият шоколад не е истински", "Белият шоколад е химия" - такива мисли може би се въртят в главата на много от вас. Е, може би не сте далеч от истината, но същите неща може да се кажат и за неговия тъмен братовчед.
Особено, ако е купен от магазина, не се знае колко шоколад има в шоколада. Във Fitwell.bg може да откриете рецепта за натурален домашен шоколад, в чието съдържание да сте сигурни. А сега е време и за вкусния светъл десерт.
Твърденията за липса на шоколад в него са основателни единствено, ако под "шоколад" се има предвид какаото като основна съставка на вкусотията. Да, в белия шоколад няма какао, но затова пък я има другата базова част – какаовото масло (извличано от какаовите зърна).
Необходими продукти
60 г какаово масло
¼ ч.ч. пудра захар или 2 ч.л. мед
1 ванилия
щипка сол
Ако сте избрали да използвате захар, добавете 1 ч.л. сухо мляко. В случай че сте предпочели меда, сухото мляко трябва да е повече – 3 с.л. За по-интересен вкус може да пробвате джинджифил, кокосови стърготини, канела, да добавите ядки, стафиди, сушени боровинки, ментови листенца или каквото друго предпочитате като вкус.
Начин на приготвяне
Разтопете какаовото масло – най-добре на водна баня, докато консистенцията стане течна.
Добавете всичко останало към маслото. Разбъркайте.
Излейте сместа в подходящ съд или формичка, а за по-лесно изваждане може предварително да поставите на дъното готварско фолио или станиол.
Оставете в хладилник за известно време.
Последвайте Fitwell.bg във фейсбук! Или прочетете още:
Динята: приятел на мускулите
Световни кулинарни рекорди
Очарователни картофчета
8 | 0 |