Тази супа е изключително вкусна и много засищаща без да бъде тежка. Ето как да я приготвите:
Необходими продукти:
За уонтон:
300 грама свинско месо
2 ч. л. соев сос
2 ч. л. зелен лук, нарязан на ситно
1 ч. л. оризов оцет
1 ч. л. царевично нишесте
1 ч. л. настърган джинджифил
1 скилидка чесън
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сусамово масло
1 пакет кори за уонтон
1/4 ч. вода
За супата:
4 ч. пилешки бульон
1 см корен от джинджифил, обелен
2 ч. л. соев сос
2 скилидки чесън
1/4 ч. л. сусамово масло
2 с. л. нарязан зелен лук
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете свинското месо, соевия сос, лука, оцета, царевичното нишесте, джинджифила, чесъна, червения пипер и сусамовото масло и разбъркайте, докато се смесят добре.
Във всяка кора за уонтон, сложете по една лъжица от сместа, намокрете края с мокър пръст и запечатайте, като притиснете с пръсти.
Сложете всички съставки за супата в тенджера и оставете да заври. Извадете джинджифила и чесъна и оставете да заври отново. След това добавете уонтон в тенджерата и варете още 10 минути. Сервирайте, като поръсите със зелен лук.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |