"Хубави жени има по целия плаж, сочна царевица - само при нас!" Този израз ви е познат, нали? Цяло лято гласът на сладкодумния продавач на царевица озвучаваше плажа. Но лятото е към края си и за съжаление не можем вечно да бъдем на пясъка под жаркото слънце с вкусна царевица в ръка.
Затова днес ще ви дадем една идея, която включва любимото на всички лятно лакомство, поднесено по нестандартен начин. Представяме ви вкусна салата с грилована царевица!
Необходими продукти:
4 царевични кучана, опечени на скара или грил тиган
Една шепа препечени ядки (орехи, бадеми или шамфъстък)
Пресни билки (кориандър, босилек или магданоз), нарязани на ситно
1/2 ч.ч. маринован лук
1/4 ч.ч. прясно настърган пармезан
Сок от ½ лайм
1 с.л. екстра върджин зехтин
Сол
Прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
С помощта на готварски нож внимателно отстранете царевичните зърна от кочана и ги поставете в голяма купа. Използвайте дъното на мерителна чаша или малък тиган, за да натрошите препечените ядки на малки парчета.
Добавете ядките, билките, маринования лук, пармезана, сока от лайм и зехтина в купата с царевицата. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте, за да се комбинират. Опитайте на вкус и добавете още сок от лайм, масло или сол и черен пипер, ако е необходимо.
Приятен апетит!
0 | 0 |