Спагети „Путанеска“

Спагети „Путанеска“

Пригответе този класически сос, с който да разнообразите седмичното си меню за паста. А и ястието е бюджетно, което го прави чудесен избор за семейството.

Необходими продукти:

3 с.л. зехтин

1 глава лук, нарязан на ситно

2 големи скилидки чесън, счукани

1/2 с.л. чили

400 гр. косерва домати

5 филета аншоа, нарязани на ситно

120 гр. черни маслини без костилки

2 с.л. каперси, отцедени

300 гр. спагети

Малка връзка магданоз, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

Зарейте зехтина в тиган с не залепващо покритие на средно слаб огън. Добавете лука заедно с голяма щипка сол и запържете за 10 минути, докато лукът омекне. Добавете чесъна и лютия пипер, ако сте любители на пикантното, и гответе за още една минута.

Добавете доматите, аншоата, маслините и каперсите към лука, оставете да къкри за 15 минути. Подправете на вкус с черен пипер или друга подправка по желание.

Междувременно сварете в голям съд подсолена вода. Пригответе спагетите, следвайки стъпките на опаковката, след това ги отцедете и ги прехвърлете в соса. Добавете магданоза.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay