Ананасът и сьомгата са чудесна комбинация! Ето защо ще се влюбите в тези шишчета. Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
3 ч. ананас, нарязан на кубчета
500 гр. сьомга, нарязана на кубчета
3 с. л. зехтин
3 с. л. чили
2 скилидки чесън, накълцан
2 ч. л. настърган джинджифил
2 с. л. сусамово масло
1/2 ч. л. червен пипер
сол
сусам, за поръсване
зелен лук, нарязан на ситно, за поръсване
резени лайм, за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте скарата или грила на средна температура и накиснете дървени шишчета във вода.
Нанижете парченцата ананас и сьомга на шишчетата, като ги редувате, и ги наредете върху хартия за печене.
В средно голяма купа комбинирайте зехтина, чилито, чесъна, джинджифила, сусамовото масло, червения пипер и подправете със сол. Разбъркайте и намажете шишчетата с тази смес.
Сложете шишчетата на скарата и печете 8-10 минути, като ги завъртате от време на време.
Поръсете със сусам и зелен лук и сервирайте с резени лайм.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |