"Модата е толкова нетърпима форма на грозота, че трябва да я променяме на всеки шест месеца."

Цветовете на лятото

Връщаме се назад в модата, за да предвидим бъдещия ни начин на обличане. Не е странно, просто тази безмилостна диктаторка, която толкова умело владее живота ни, се обновява на всеки шест месеца, както великият Оскар Уайлд някога определи това явление с едно кратко обяснително поетично изречение:

"Модата е толкова нетърпима форма на грозота, че трябва да я променяме на всеки шест месеца."

Така и сега за пореден път се налага да се вгледаме в миналото, за да определим границите на пролетно-летния ни гардероб. През септември, докато Седмицата на модата превземаше подиумите в Милано, Париж, Ню Йорк и Лондон, дизайнерите определиха една цветова палитра, която ще се наложи този сезон като основа на всяка комбинация, която решим да създадем за пролетната си визия.

Според една от водещите компании "Pantone", която е световно известен и авторитетен източник на актуалните за сезона палитри от 1963г. насам, цветовете на топлия сезон ще бъдат: Honeysuckle, Coral Rose, Peapod, Beeswax, Silver Peony, Russet, Regatta, Blue Curacao, Lavender, Silver Cloud. Нямат буквален превод на български, но за това пък ви ги показваме нагледно на снимката.

Време е да оцветим максимално гардероба си! Грабвайте портмонето/банковата карта: "It's shopping time!"

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay