Предлагаме ви една вкусна рецепта за свински пържоли с черен пипер, кориандър и други ароматни подправки, която е идеална за Коледа. Тази рецепта съчетава богатите аромати на черния пипер и кориандъра с топлите нотки на червения пипер, което я прави идеална за празничната трапеза. Приятен апетит и весела Коледа!
Необходими продукти:
- 4 свински пържоли (около 200 г всяка)
- 1 ч.л. смлян черен пипер
- 1 ч.л. смлян кориандър
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. сушен риган
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1/2 ч.л. сол
- 2 с.л. зехтин или олио
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 лимон, нарязан на кръгчета
- Пресен магданоз за гарниране
Начин на приготвяне:
Подготовка на подправките: В малка купа смесете черния пипер, кориандъра, червения пипер, ригана, чесъна на прах и солта. Разбъркайте добре.
Подправяне на пържолите: Намажете свинските пържоли със зехтина или олиото от двете страни. След това ги поръсете обилно със сместа от подправки, като се уверите, че са покрити равномерно. Оставете ги да престоят около 30 минути, за да поемат ароматите.
Готвене: Загрейте голям тиган на средно висока температура. Добавете малко зехтин или олио в тигана и поставете пържолите вътре. Гответе ги по 5-6 минути от всяка страна, докато получат златисто-кафява коричка и достигнат желаната степен на готовност. Ако предпочитате по-сочни пържоли, можете да използвате термометър за месо и да ги извадите при вътрешна температура от около 70°C.
Добавяне на чесън и лимон: В последните няколко минути на готвене добавете нарязания чесън и кръгчетата лимон в тигана. Това ще придаде допълнителен вкус и аромат на пържолите.
Почивка: Извадете пържолите от тигана и ги оставете да починат за около 5-10 минути преди сервиране. Това ще позволи на соковете да се разпределят равномерно в месото.
Сервиране: Гарнирайте пържолите с пресен магданоз и сервирайте с любимите ви гарнитури – картофено пюре, печени зеленчуци или свежа салата.
0 | 0 |