Компаниите трябва да даряват, вместо да унищожават

Унищожителите на бельо

Огромната компания за луксозно бельо "Victoria's Secret” унищожава върната стока, дори тя да не е носена. Все повече клиенти се възмущават, как е възможно веригата да бракува върнати или непродадени артикули. Дори стоката да изглежда носена, има алтернативни начини да се отърват от нея. Когато някой клиент направи рекламация, не желае конкретния продукт и той не може да бъде сложен отново на витрината. А защо да не бъде дарен? Скъпият текстил на "Victoria's Secret” ще зарадва много хора, които нямат какво да облекат.


H&M наскоро започна инициатива със строги мерки, която осигурява даряването на свалените от продажба дрехи. Впрочем това се случи, след като Таймс разгласи публично политиката на веригата и създаде вълна на недоволство сред потребителите. Може би от "Victoria's Secret" са на път да направят същото, след като фактът, че унищожават чисто нова стока, оглави новинарските емисии.

 

Скандалът избухна, след като редовен клиент на магазин от веригата станал свидетел на шокираща случка. Продавачът нарязал с ножица върнатото бельо, при положение, че клиентът не го е носил изобщо - просто искал да го смени за нещо друго. Служителят споделил, че това е политика на компанията. От високите етажи отказаха коментар, но очевидно ще трябва да преразгледат подхода си.

 

Само преди година служителите на магазин от веригата бяха заловени да поставят на щанда бельо, което изглежда носено. Може би заради това собствениците са се решили на тези крути мерки. Но ще трябва да намерят златната среда и благотворителността е добро решение на създалата се ситуация.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
 
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 28.04.2011|09:56
Интересна политика води компанията "Victoria's Secret"! Има толкова много хора, които се нуждаят от дрехи, а те ги изхвърлят и унищожават. Съществуват и други варианти стоките да се продават, като например Outlet магазините, в които стоките са по-евтини и се купуват, нищо че вече не са модерни и актуални.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay