Той е номер 1

Алекс Петифър печели нашата златна позиция за млад секс символ

Наблюдавате снимката вляво и се чудите къде сте виждали това запомнящо се мъжко лице. Вариантите не са много, тъй като известните му роли в киното се броят на пръсти. Той се казва Алекс Петифър, а едно от най-отличителните му превъплъщения бе на тийнейджър с нечовешки способности, който, естествено, се бори със злото. Говорим за лентата на Стивън Спилбърг и Майкъл Бей  "Аз съм номер четири” (I Am Number Four). Нечовешкото в истинския живот на Петифър е неговият талант, а злите сили можем спокойно да наречем конкуренцията му.

Факт е, че в момента англичанинът се смята за един от новите секс символи в киноиндустрията. Роден е на 10 април, 1990 година в Хертфордшийр, Англия, в семейство на баща-актьор - Ричард Петифър (The IT Crowd) и майка-модел Лий Робинсън. Блясъкът на прожекторите не му е никак чужд, и за никому не е чудно, че първата си работа започва на 6 годинки със снимките на реклама. След това работи като модел, рекламно лице е на компанията за дънки GAP, а през 2005 г. прекратява временно кариерата си пред фотографския обектив.

15-годишният Алекс мечтае за повече адреналин, иска да играе, да се превъплъщава в роли, да завладява зрители и да печели сърца. Желанията се реализират, когато Петифър получава главна роля в ученическия филм Tom Brown's Schooldays. Следва участие в Alex Rider: Operation Stormbreaker, където си партнира с Мики Рурк и Юън Макрегър. Критиците определят ролята на русокосия младеж за най-тежката, изигравана някога от непълнолетен актьор.

Следват филмите Wild Child (2008), хорър-лентата Tormented (2009) и най-важният в живота на Алек - I Am Number Four. След тази роля, от номер четири се превръща в номер едно за хиляди почитатели, от които, сигурни сме, повечето са от женски пол.

Тази година можем да го гледаме в два филма, които са супер успешни в съвременното кино. Единият - Beastly, чиято премиера бе през пролетта, разказва за съвременната приказка за красавицата и звяра, попаднали в Ню Йорк. In Time пък е последната продукция с негово участие за 2011 г., където си партнира с Джъстин Тимбърлейк и Оливия Уайлд, а самият филм спечели сърцата на киноманите.

Той е номер 1

В личен план актьорът не споделя много за себе си, но това в никакъв случай не спира онези досадни хора с апарати и безкрайна наглост да следят всяка негова крачка. Напоследък се говори, че Алекс излиза с внучката на Елвис Пресли - Райли Киоу, след като двамата бяха заснети да интимничат из Лос Анджелис.

Не се учудваме, че толкова привлекателен мъж не си ляга сам. Утешителната награда за нас е виртуална. През 2012 г. можем да му се насладим и в Magic Mike, където ще се появи.

85 19
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay