Детство мое, реално и вълшебно

Детство мое, реално и вълшебно

Детство мое, реално и вълшебно

Честит празник на всички малки и пораснали деца, на тези, които пазят блясъка в очите си и още умеят да се смеят до сълзи и да плачат от радост. Международният ден на детето се празнува от 86 години и въпреки че от тогава времената и нравите вероятно са доста променени, детските усмивки са едни и същи, а ние, майките, с чест изпълняваме ролята на почитащи децата си. Не само на 1 юни, а цял живот. Защото те могат да ни научат на толкова много, да ни покажат толкова пътища и светове, колкото нито един възрастен не би могъл.

Денят на нашите деца е и наш ден, на техните уж порасналите родители, защото само малчуганите могат да ни накарат да се почувстваме отново на 6, дори за ден, дори за час. Винаги е хубаво, независимо за колко кратко реалността ни дава шанс да избягаме и да отворим сърцето си за ежедневно незабележимите малки радости в живота. Нека не само днес да се вслушваме в интуицията на мъниците, да им дадем свободата и доверието не само да създават отговорности, но и да носят такива. Тяхната неподправеност и вродено чувство за справедливост ги правят по-мъдри от нас, и то в посоки, в които ние често изобщо не можем да се взрем.

За това и заради всичко останало, което може да бъде вашата причина днес да се усмихвате повече от обикновено - облечете цветните си дрехи и пъхнете в огромната си родителска чанта първо и най-вече доброто си настроение. След него добавете щипка детска добрина, цветни боички за повече смях, малко розови дъвки, от които стават огрооомни балони, и днес оставете дребосъка да определя правилата. Току виж играта се получи неочаквано забавна. Все пак е 1 юни!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay