Софтуер ви позволява да следите за безопасността на децата си във Facebook

Как да следите хлапетата си във Facebook

Американският производител на приложения за интернет сигурност CheckPoint пусна софтуер, който позволява на родителите да следят децата си във Facebook, без да са налага да им бъдат "приятели" в социалната мрежа, съобщиха от компанията.

 

Приложението SocialGuard предупреждава родителите при проблеми във Facebook акаунта на детето си, без да им се налага следят всички постинги, коментари, снимки, видеоматериали и друго дигитално съдържание, споделено между "приятелите" в мрежата.

 

Програмата сканира разнообразна информация – от профилите в социалната мрежа, до комуникациите и съобщенията за искане на приятелство и използва алгоритми за да идентифицира потенциални издевателства, сексуални предложения или разговори за наркотици, насилие или самоубийство.

 

SocialGuard е невидима за самия потребител. Програмата засича подозрителна дейност и изпраща предупреждения към родителите, споделят създателите ѝ.

 

Освен това софтуерът може да засече хакнати акаунти, злонамерени линкове, онлайн хищници, както и кибер-издевателства. Той може да хване ако дали хората, които контактуват с децата онлайн, мамят за възрастта си или непознати, които се опитват да установят контакт на детето.

 

От CheckPoint цитират изследване, според което 38% от тинейджърите отказват предложенията за "приятелство" от родителите им във Facebook, а 16% от децата са го направили като условие за използване на социалната мрежа.

Цената на абонамента на SocialGuard е 1,99 долара на месец или 19,99 долара на година.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay