Трикове за подмладяване от жените от Китай

Трикове за подмладяване от жените от Китай

В Китай красива жена не е просто жена, която изглежда добре. Древната китайска култура казва, че тялото и душата са неразделни, а външността е само една от чертите на красотата. Хобитата, духовната хармония и самодостатъчността са важните неща.

Въпреки древните си традиции, 40-годишните жени от Китай наистина приличат на 20-годишни момичета. Как го правят? Ето някои трикове:

Тайна 1: Пийте повече вода

Трикове за подмладяване от жените от Китай

Жените от Китай винаги пият вода и я носят със себе си. Ако ги помолите да споменат едно нещо, което може да им помогне да оцелеят, те биха казали "достъп до питейна вода". В Китай почти всички обществени места са снабдени с охладители за вода и диспенсъри за вода.

Тайна 2: Прекарвайте по-малко време на слънце

Трикове за подмладяване от жените от Китай

Жените от Китай наистина ценят светлия тон на кожата си. В миналото бялата кожа се е смятала за особеност на високия социален статус. През 21-ви век жените от Китай са сигурни, че слънцезащитният крем е един от най-добрите методи за избягване на преждевременното стареене.

Тайна 3: Чаят замества другите напитки много добре

Трикове за подмладяване от жените от Китай

Жените от Китай пият много течности, а чайът е една от любимите им напитки. Експертите препоръчват пиенето на чай от астрагал или чай от жасмин. Те имат добро въздействие върху красотата и здравето ви. Също така не се препоръчва добавянето на захар или мляко към чая.

Тайна 4: Планирайте деня си

Следването на дневен график е от решаващо значение в Китай. Жени се грижат много за своето хранене и сън. След обяда те се опитват да намерят време да подремнат (дори на работното си място). Що се отнася до студентите, те често отиват в библиотеката, за да спят.

Тайна 5: Избягвайте висококалоричните десерти 

Всеки знае, че китайската кухня се различава от това, с което сме свикнали. Китайските традиционни десерти не са изключение от това правило: в повечето случаи не съдържат захар. Нещо повече, хората от другите страни обикновено завършват своето хранене с десерт, но китайците предпочитат да ядат десерта отделно или по средата на храненето. Например, те ядат супа, десерт и след това салата.

Тайна 6: Водораслите са важна част от тяхната диета

Трикове за подмладяване от жените от Китай

Жените в Китай консумират много водорасли. Те ускоряват храносмилателния процес и абсорбират прекомерната сол. Нещо повече, влакната във водораслите ви помагат да се чувствате сити по-дълго и това е идеалният вариант за тези, които искат да отслабнат. Витамините и хлорофилът правят кожата по-млада и поддържат нивото на колагена високо. Водораслите също са богати на протеини, които предотвратяват преждевременното стареене.

Тайна 7: Бъдете спокойни

Трикове за подмладяване от жените от Китай

Тяхната липса на изражение на лицето също допринася за младостта на кожата: колкото по-малко работят лицевите мускули, толкова по-малко бръчки имаме. Поддържането на спокоен и замислен израз на лицето е чудесна алтернатива на ботокса.

Тайна 8: Използвайте определени продукти за грим

Трикове за подмладяване от жените от Китай

Продуктите за грижа за лицето и тялото на жените в Китай винаги са съдържали естествени компоненти, които удължават младостта им. Тези съставки са водорасли, жен-шен, екстракти от лечебни билки, перлен прах и натурални масла. Естествените съставки правят кожата ни гладка и копринена.

Тайна 9: Акупресура на краката

Жените в Китай обръщат много внимание на грижите за тялото, а акупресурата на краката е съществена част от живота им. Женските точки за красота, наречени San Yin Jiao, се масажират няколко пъти на ден. Това са двойки точки, разположени от вътрешната страна на долната част на крака. За да намерите тези точки, просто намерете най-високата точка на глезена си, след това измерете 4 пръста до крака си и там са тези точки.
Масажът трябва да се извърши по следния начин: увийте ръцете си около пищялите, така че палците ви да се намират точно над точките и масажирайте тези точки на двата крака за една минута.

Тайна 10: Ежедневен масаж с помощта на валяк от нефрит

Трикове за подмладяване от жените от Китай

С помощта на валяк от нефрит се подобрява кръвообръщението на лицето. В миналото имаше 2 приспособления: валяк от нефрит за масаж на акупунктурни точки и плосък камък от нефрит, използван за освобождаване на напрежението в мускулите на лицето. Днес тези ролки се продават онлайн и дори можете да ги поръчате от Китай.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

7 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay