Трикове как да се справите с интервюто за работа, ако сте интроверти

За тези, за които общуването е мъка

Трикове как да се справите с интервюто за работа, ако сте интроверти

Знаем, че на интровертите им е по-трудно да общуват с другите хора, защото те са насочени навътре, а не навън. Затова и интервютата за работа са предизвикателство за тях. Все пак там ще се срещнат с непознати хора, които на всичкото отгоре ще им задават въпроси. Това ги ужасява. Познавам момиче, което не може да си намери работа, именно защото е много притеснителна и вглъбена в себе си. За таланта й няма да Ви обяснявам, но го има в излишък. Единственото, което й пречи, е това, че е интроверт. Вероятно и сред вас има интроверти и сте се сблъсквали с този проблем, затова ще Ви дам съвети как да преодолеете това.

Помислете, че за интервюиращия отсреща е също вид стрес, че той също не ви познава, но е длъжен да извърши служебните си задължения.

Добре е да се запознаете с фирмата предварително, с практиките там и да видите с какво можете да бъдете полезни и да го споменете на интервюто.

Интровертите не обичат да говорят много, но те могат да се издадат, че не се чувстват комфортно чрез езика на тялото си. Ето защо е добре предварително да помислите за движенията си, ако стоите на едната страна на стола и тръпнете през цялото време, това няма да е добро послание към другата страна. Опитайте се да бъдете спокойни.

Отивайки на интервю, ние винаги се притесняваме да не кажем нещо, което не е вярно и да се покажем некомпетентни. Съветваме Ви да репетирате вкъщи, да включите камерата на телефона си и да разиграете с някого въпроси и отговори.

Най-важното е да не забравяте защо кандидатствате в тази фирма. Предполага се, че естеството на работа Ви допада, затова дайте всичко от себе си и покажете, че сте ценен кадър, макар и по-мълчалив.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay