Да откраднем полезните навици на мъжете!

Добри практики от момчетата

Да откраднем полезните навици на мъжете!

Всички знаем, че жените са по-здравият пол. Ходим на лекар по-често. Живеем по-дълго. Защо тогава биха ни интересували какви са полезните навици, които имат мъжете? Защото проучвания сочат, че на мъжете им е по-лесно да свалят килограми и намират щастието доста по-лесно от жените и то благодарение на ключови избори в живота си. Прочетете нашият редакторски избор на някои от неговите навици, които препоръчваме да пробвате.

 

ТЕ ядат истинска храна: много жени ядат прекалено малко на закуска и обяд. Без достатъчно калории и правилната комбинация от протеини, въглехидрати и мазнини при всяко хранене, нивото на кръвната захар започва да варира прекалено много. Това може да остави у вас чувство за глад, което от своя страна повишава вероятността да изядете някоя глупост през деня или да преядете късно вечерта.

Пробвай неговата добра практика:заменете обичайната си купичка мюсли сутрин за сандвич от черен хляб с яйце и сирене или овесена каша, гарнирана с ядки или плодове. След това, за да сте сити до вечеря си направете и питателен обяд. Може да ви изглежда, че преяждате, но изследвания сочат, че това би ви помогнало да приемате по-малко калории дневно.

 

ТЕ стрелят право в целта: мъжете си викат един на друг постоянно и то без да плачат. Социално приемливо е за тях да изразяват гнева си, но за нас е прието, че не е красиво. Това е лошо, защото според някои проучвания жените, които потискат чувствата си са 4 пъти по-застрашени от ранна смърт, причинена от сърдечни заболявания.

Пробвай неговата добра практика: комуникирайте с човека, който ви е ядосал. Кажете каквото мислите, изслушайте другия и поискайте конкретна промяна и решение на проблема. Постоянно виждаме мъже, които освобождават гнева си физически - с тичане, вдигане на тежести или кикбокс. Не е лоша идея и за жените да отидат на аеробика или друг силно активен спорт следвашият път, когато имат усещането, че ще избухнат.

 

ТЕ посягат към бирата: нормалната бира има около ½ от калориите на виното и ликьора. Понеже е газирана, хората обикновено пият бирата по-бавно. Освен това, тя е полезна за сърцето, защото съдържа полифеноли, които снижават нивото на холестерола.

Пробвай неговата добра практика: следващият път, когато се озовете на бар-стол, поръчайте си една светла бира, в бутилка. По този начин вие приемате 300мл., а с тъмна бира, вино или коктейли никога не знаем колко точно сме изпили и колко калории сме поели.

 

На ТЯХ им е все едно: последни изследвания сочат, че обикновено мъжете са доволни от начина, по който изглеждат и са безразлични към това, което виждат в огледалото. При нежния пол от друга страна – 8 от 10 жени са недоволни от образа, който виждат. Ако не харесвате тялото си, това може да ограби увереността ви, което повишава риска от депресия и неспокойствие.

Пробвай неговата добра практика: Марш във фитнеса. Самият акт на трениране, независимо дали сваляте килограми или не, може да промени начина, по който вие гледате на себе си и да ви "предложи" една по-добра перспектива. Освен, че чрез физически усилия отключвате ендорфин в тялото си – хормонът на щастието, вие се гордеете от постигнатото в залата и така подобрявате настроението си.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay