Жената и нейният забавен свят

Забавни женски главоблъсканици

Жената и нейният забавен свят

Ние жените сме толкова забавни, че ако започнем да записваме всяка своя налудничава мисъл някъде, ще създадем нещо по-забавно и от книжка с вицове за блондинки. Винаги съм се възхищавала на лудостта в женския свят, и не само, забавлявала съм се мно-о-го. Не, че наблюдавайки мъжкото земно кълбо ми е скучно, просто понякога ми е малко по-трудно да разгадая действията на марсианците. И така, нека се върнем към нашия хумористичен свят, за да си припомним колко комичен е той.

 

И как да не е забавен с цялото това непрестанно анализиране... на нещата, на ситуациите, на него. Можем да изкривим една дума толкова много, че от мухата да направим не слон, ами цял жираф. Казал той, че не му се излиза, разбрала тя, че не му се излиза с нея. Вдигнала скандал, а той си вдигнал багажа и дим да го няма. Ей така стават нещата. И понякога от нищо става нещо лошо. Проблемът май се крие в обичта ни към търпението и нейната липса всъщност. Още преди да си поемем дъх, още преди да обмислим ситуацията, вече сме си създали подробен сценарий с въпроси и евентуални отговори от негова страна. И после въпроси за всеки един разклон, по който поеме разговорът, защото понякога отговорите са различни от основните очаквания... а ние трябва да бъдем подготвени за контраатака!

 

Цялото това драматизиране ми прилича на вид застраховка. Да мислим за най-лошото като вид подготовка, ако то се случи наистина. А врявата, която вдигаме, тя е с цел да не останем прецакани, все пак ако се окажем прави и замълчим, ще изглеждаме като най-големите шматки. Ние не сме такива, нали така? Забавна работа.

 

Замислям се и за приятелските съвети, които съм получавала. Е, тук вече идва истинската забава. И на момента тези съвети са ми изглеждали съвсем подходящи и реални, а всъщност... просто са овкусили и подобрили кашата.

 

И няма как да ни е скучно. Анализирането просто не може да се опише като такова. То е по-скоро като пътека, по която стъпваш с мисли. Отвежда те до скрити и различни места, показва ти невиждани черти на характера и макар понякога крайната точка да е неприятна, преживяването си струва. Дори само заради опита. Такъв е нашият женски свят, объркан и хаотичен, но поне е интересен.

 

34 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 20.06.2011|09:50
Ние жените никога не знаем, какво точно искаме. Когато се държат по-грубо с нас, не ни харесва, когато пък се държат много мило също. Не може да ни се угоди просто. Всеки път се сърдим за различни неща и искаме постоянно да се съобразяват с нас, а когато това не стане започваме да се сърдим като малки деца. Мъжете са по-просто устроени от нас, но какво да се прави, затова сме толкова интересни и живота щеше да бъде много скучен :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay