Няма по-истинска от естествената красота

Няма по-истинска от естествената красота

Обичаме всички модерни методи за разкрасяване и като повечето жени не можем да си представим света без всички чудотворни кремове против бръчки, шампоани за блясък, спирали, сенки и моливи, които карат очите ни да заблестят. Наскоро обаче се замислихме колко рядко успяваме да оценим естествената си красота. Разбира се, че и ние мечтаем за безкрайните крака на Чарлийз Терон и плътните съблазнителни устни на Анджелина Джоли, но какво остава за собствените ни красиви черти? А вие оценявате ли красотата си? Ето някои качества, за които може би не осъзнавате колко ви завиждат.

 

Плътни устни

Устата е първото нещо, което забелязваме, гледайки лицето на някого. Плътните устни моментално ви правят изключително секси и привлекателна. Всички знаем, че няма нищо по-чаровно от красива лъчезарна усмивка. А за асоциациите, които мъжете си правят, дори няма да споменаваме. Много от дамите, които притежават този дар от природата, дори не го оценяват. Ако и вие сте от тях, махнете грима, погледнете се в огледало, вижте колко сте красива и помислете за всички онези жени, които харчат хиляди всяка година за най-различни процедури и козметични продукти, които да уплътнят и да добавят обем на устните им.

 

Дълги мигли

Помислете за всички продукти, които ползваме, за да създадем илюзията за дълги, гъсти, зашеметяващи мигли: гел спирала, спирала за обем, серум за растеж, туш за мигли, удължаваща спирала, основа, изкуствени мигли... това дори не е всичко. Дори не можете да си представите колко жени мечтаят за естествено дълги, гъсти и тъмни мигли, тъй като те създават дълбок, изразителен и драматичен поглед. А дори и 1000 думи не могат да кажат това, което погледът може. Убедихте ли се вече, че има с какво да се гордеете? Скромността не краси човека.

Бенки

Бенките често остават недооценени и не им се отдава нужната почит. Не случайно английското им наименование е "beauty spots” (красиви петънца). Колкото и красива да е чистата бяла кожа или пък загорялото от слънцето безупречно лице, бенките могат да създадат поразителен и уникален за вас външен вид. Помислете само за прелъстителки като Мерилин Монро и Синди Кроуфорд, останали в историята именно с уникалните си петънца, които ги правят още по-неустоими и красиви. Спрете да полагате усилия да прикриете бенките си с тонове коректор и фон дьо тен. Вместо това оценете колко сте прекрасна!

 

Плътни вежди

Смятаме, че колкото по-малко окосмяване, толкова по-добре. Не, не говорим за краката или бикини линията, а за веждите. Преди панически да се отправите към най-близкия салон за красота и да похарчите куп пари за изтъняване и оформяне на веждите си, помислете за еталони на красотата като Пенелопе Круз и Брук Шийлдс, чиито прелестни лица далеч не биха били същите без плътните им, красиви вежди. Добре оформени, те могат моментално да привлекат вниманието към погледа ви. Поддържайте веждите си изрядни и оформени, но не опитвайте да заличите красотата им.

 

Кожа, целуната от слънцето

Едно от многото последствия на глобалното затопляне е, че всеки път преди да изложим кожата си на слънце, трябва да се погрижим за нея, нанасяйки слънцезащитни продукти. Много хора все още подценяват ефекта на ултравиолетовите лъчи. Ефективните слънцезащитни кремове, които да ви предпазят от ефекта на червена-като-рак-кожа са доста скъпи, а и често е много досадно да ги нанасяте всеки път преди да излезете навън. Това е и една от многото причини да се радвате на естествения си маслинов тен и на това, че вероятността да изгорите е далеч по-малка за вас. Да не забравяме, че не ви се налага да ходите на солариум или да нанасяте продукти за изкуствен тен всеки път преди да облечете мини пола или изрязана рокля. Истинска благословия.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay