Работещите майки имат по 26 минути за себе си

Ако си майка, си майка и нищо друго

Работещите майки имат по 26 минути за себе си

Въпреки че живеем в свят с несравними технологични възможности, средностатистическата майка има само 26 минути за себе си на ден.

 

Това твърди проучване, което също откри, че повечето от майките, взели участие, са споделили, че старанието да бъдат "перфектен родител" като междувременно жонглират с кариера прави много трудно отделянето на време само за тях – за релакс или просто любими дейности.

 

Изследването обхваща 1000 майки. Благодарение на него стана ясно, че 56% от майките споделят, че имат същото свободно време, каквото са имали техните, а дори и по-малко. Средно, майките в днешно време имат само по 26 минути за себе си, на ден.

 

Времето, което е спечелено благодарение на времеспестяващи продукти вече се използва за работа извън дома – 17% от майките през 50-те, в сравнение с 65% през 2001 година.

 

Времето посветено на активна грижа за децата също се е повишило.

 

Повечето майки смятат, че прекарват повече време с децата си, в сравнение с времето прекарано с техните собствени родители - 48% казват, че прекарват повече време, докато само 19% си признават, че отделят по-малко.

 

Проучването откри също, че технологиите все пак са помогнали на майките да не губят контакт с околните. Поне 2/3 от родителите споделят, че използват социални мрежи, за да поддържат връзка с други познати родители.

 

"С нарастващото напрежение над майките – да работят двойно, да бъдат перфектен родител и да изкарват пари – социалните мрежи за подкрепа са по-важни от всякога," каза Кейт Фокс – водеща на проучването.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay