"Свободата е..." за вашето дете

Позволете на тийнейджърите да мечтаят

"Свободата е..." за вашето дете

Децата на XXI век растат сред високи технологии и триизмерни изображения. Сякаш формират личността си между два паралелни свята - реален и имагинерен. А вторият е толкова привлекателен...

Ако вашето дете е тийнейджър между 13 и 19 години, обича да мечтае и е "извор" на необичайни идеи, може би настоящото предизвикателство е точно за него.

Проектът "Репортийн" е насочен към млади хора, които имат желание да се развиват в необятната сфера на киното.

Какво трябва да направят тийнейджърите, за да се включат в конкурса?

На специално създадената страница да публикуват свой видеоклип на тема "Свободата е...". Проектът стартира днес, 4 юли, навръх Деня на независимостта в Щатите и ще продължи до 12 октомври.

Младите режисьори на 10-те най-добри видеа ще получат различни награди, сред които лаптопи, видео камери, пълен достъп до фестивала за независимо американско кино SoInedependent, включително и до провеждащите се в рамките на форума семинари.

Допълнителни поощрения под формата на билети за постановки предоставя и Младежки театър "Николай Бинев", а видеоклипът с най-много "харесвания" във Facebook ще бъде награден със специална награда на публиката.

Проектът ReporTeen се осъществява с подкрепата на SoIndependent.

"Тийнеджърите постоянно се срещат с негативизма на възрастните. Дори и да се обсъждат някакви проблеми, то винаги са през призмата на нерешените теми, представени крайно негативно. Всъщност липсващото звено в разрешаването на даден въпрос е позитивният подход, който е основополагащ за жизнеността на едно общество.

От друга страна, липсата на ефективност в традиционната образователна среда обуславя неуспеха и на традиционните средства, чрез които младите да изразяват своите мисли и чувства. Тук проблемът се крие в липсата на алтернативни начини, чрез които тийнейджърите да изразят и да споделят своята гледна точка", заяви по време на пресконференцията председателят на Управителния съвет на Център за образователни инициативи Цветан Цветански.

Позволете на децата да мечтаят! Не ги затваряйте в рамки и стереотипи. Защото те са бъдещето на България, Европа, света.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 05.07.2012|10:53
Страхотно! Младите имат нужда от точно това - до покажат какво могат и да бъдат оценени, което ще им даде допълнителен стимул да се развиват, а и да бъдат забелязани.
5
Не е посочен 05.07.2012|09:21
Много добра инициатива, обичам да участвам в подобни конкурси, за съжаление отдавна съм надхвърлила възрастта.Затова давам шанс на тинейджърите и им пожелавам успех:)
4
Не е посочен 04.07.2012|17:59
Така е, хората трябва да научават повече за проекти като този. Особено, когато става дума за деца, защото само по този начин можем да ги стимулираме да работят.
3
Не е посочен 04.07.2012|17:48
"Сякаш формират личността си между два паралелни свята - реален и имагинерен. А вторият е толкова привлекателен..." Вторият е толкова привлекателен,точно защото е измислен,какъвто е всъщност превода на думата "имагинерен",не знам защо се правите на интересни,използвайки чужди думи ,написани с български букви?!
2
Не е посочен 04.07.2012|16:39
чудесен проект, дано се включат много деца, със сигурност ще има доста желаещи. може би му трябва по-голяма популярност.
1
Не е посочен 04.07.2012|16:35
това е чудесна инициатива! желая успех на всички деца, които ще участват!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay