Как да успеете на работа и да спечелите шефа си

Как да успеете на работа и да спечелите шефа си

Когато трябва да проведете разговор с шефа си и да отговорите на сложни въпроси, трябва да останете "на земята". Има някои прости трикове, които могат да направят вашата работна среда много по-приятна и да ви насочат към успех.

Ние обичаме да популяризираме здравословната среда на работното място и бихме искали да споделим някои съвети, които могат да бъдат ефективни за вас.

1. Не започвайте разговор с: "Как си?"

Изследователи от Харвард казват, че за да имате успешен разговор, е по-добре да не започвате разговор с въпроса "Как си?". Безсмислено е, твърде абстрактно и трудно да се отговори. Вместо това проявете повече съпричастност и бъдете по -точни.

Например, можете да опитате "Как сте днес?" или други опции:

1. Имате ли много работа днес?
2. Правихте ли нещо забавно през уикенда?
3. Имате ли забавни планове за уикенда?

2. Наблюдавайте обкръжението си и го използвайте в разговора си

Например, когато говорите с шефа си в офиса му, намерете върху какво да се съсредоточите в обкръжението си. Това може да бъде произведение на изкуството или семейна снимка на бюрото му. Започнете да питате дали той се интересува от изкуство, за да говори малко, това ще помогне на шефа ви да изпитва повече симпатия към вас.

3. Опитайте се да говорите рано на срещите

Когато сте на бизнес среща, не чакайте някой да ви попита нещо. Може да има много хора, които говорят и обсъждат, така че ще пропуснете шанса си да изразите мнението си и да бъдете признати.

Запитайте се защо говорите. Не би трябвало да изглежда, че се показвате. Това, за което говорите, трябва да бъде под ръка. Също така е важно да разберете каква информация трябва да бъде обсъдена лично с шефа ви или с колегите ви.

4. Задавайте много въпроси

Когато хората задават повече въпроси, те се възприемат като по-отзивчиви, разбиращи и грижовни.

Например, нов колега се присъединява към вашия екип. По-добре е да не го игнорирате, а да проведете разговор с някои остро зададени въпроси, които могат да установят комуникация между вас двамата. 

5. Насрочете интервюто си за вторник, в 10.30

Важно е също така да направите добро впечатление при първата си среща с потенциалния си шеф. Тази стъпка обикновено се случва по време на интервюто. Ето няколко съвета как да успеете в самото начало. Понеделник и петък не се препоръчват за интервю за работа, защото хората не са толкова съсредоточени в тези дни. Според експертите най -оптималният ден е вторник.

Също така времето между 10:00 и 11:30 е по -подходящо, защото не е препоръчително да бъдеш първи кандидат за интервюто. Това е така, защото интервюиращите подсъзнателно ще сравняват другите с вас. Да бъдеш последен също не е добре, защото след твърде много кандидати те започват да изпитват умора. 

6. Изберете синьо или черно за интервюто и пропуснете оранжевото

Според 2 099 HR мениджъри, синьото и черното са най -добрите цветове за интервю за работа, а оранжевото е най-лошият.

Оранжевото може да бъде твърде силно и да казва повече за креативност, отколкото за екипен играч, лидер или анализатор. Бялото също е добър вариант, защото показва организираност.

7. Дръжте главата си наведена

Според експерти по езика на тялото, накланянето на главата показва съчувствие и внимателно слушане.
В същото време може да изразява липса на авторитет и власт. Така че, ако искате да покажете, че сте съгласни с шефа си, наклонете главата си.

8. Дръжте краката си на земята

Има неврологична причина, поради която е по-добре да държите двата крака на земята. Това означава, че можете да получите по-лесен достъп до баланса между творческите и рационалните страни на мозъка.
Ако трябва да отговорите на труден въпрос, не кръстосвайте крака.

9. Сядайте до враговете си 

По време на срещи и пресконференции експертите казват, че е почти невъзможно да спорите с някого, ако седите до него.

Ако имате колега, който не ви харесва, просто седнете до него, за да намалите нивото на агресивност между вас двамата.

10. Давайте на шефа си 2 или 3 възможни решения

Загубата на контрол може да се превърне в огромен проблем за много шефове. Ако имате проблем за решаване, предложете им няколко опции. Това също може да ви направи част от техния доверен вътрешен кръг, казват експерти.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay