8 начина да направите снимка с телефона си като професионален фотограф

8 начина да направите снимка с телефона си като професионален фотограф

Всички искаме да запазим своите моменти по най-добрия възможен начин с невероятни снимки. Добрата новина е, че не е необходимо да имате професионална камера, големи обективи и програма за редактиране, за да правите висококачествени снимки. С няколко трика можете да направите страхотна снимка със смартфона си.

1. Потърсете подходящ фон 

Намирането на фон е добър начин за създаване на ослепителни композиции. Те са приятни за окото и поради това могат да привлекат вниманието към вашата снимка. Това може да са предмети, цветя и други. И колкото по-естествено, толкова по-добре. Когато правите снимка с телефона си, потърсете добър ъгъл, който ще създаде хубава композиция.

2. Използвайте колкото се може повече естествена светлина

Това е основен трик за фотография: най-качествените кадри се правят с естествена светлина. Опитайте и използвайте колкото се може повече естествена светлина, особено по време на златния час, веднага щом изгрее слънцето или непосредствено преди залеза. Светкавицата не подобрява липсата на светлина и може да загубите качество.

3. Наведете се назад, за да снимате високи сгради

Вместо да правите снимки на високи сгради отгоре, това, което можете да направите, е обикновен, но забавен хак. Първо настройте камерата на телефона си в панорамен режим и я регулирайте под широк ъгъл. След това застанете с лице към сградата, след това се наведете назад, докато правите снимката. Ще видите колко хубава става картината с цялата сграда и поглед към небето.

4. Използвайте дълга експозиция, за да създадете леки рисунки

Дългата експозиция е по-висока скорост на затвора, която ще заснеме движението и ще го превърне в картина. Можете да настроите снимката си в този режим и да я оставите да улови движението на оживен път или водна каскада.

5. Прегърнете отрицателното пространство

Този хак е полезен за тези, които търсят драма в своите снимки. Отрицателното пространство ще привлече погледите на зрителите и ще ги накара да се съсредоточат върху положителното пространство или основния човек, животно или обект, който се опитвате да заснемете. Когато правите снимка, имайте предвид, че това може да направи снимките ви още по-изпъкнали.

6. Използвайте водата като естествено огледало

След дъждовен ден може да получите шанс да направите някои изненадващи снимки, като използвате локвите като огледала. Това, което можете да направите, е да обърнете телефона вертикално, да слезете ниско и да го сложите точно над повърхността на водата. Това ще създаде ефект на отражение и ще улови композицията по креативен начин.

7. Използвайте CD, за да създадете селфи с ефект на дъга

За да създадете ефект на дъга върху вашето селфи, използвайте CD. Намерете добро място с естествена светлина и с вашето CD я завъртете, за да намерите най-добрия ъгъл, за да отразява ярките цветове върху вас. Направете снимката и сте готови с цветното си селфи.

8. Използвайте мобилен статив за заснемане на зашеметяващи кадри

Ако искате да направите снимка на залез, вечерни погледи или обекти в движение, трябва да помислите да инвестирате в статив. Използването на статив може да ви позволи да изследвате различни техники, като например пропуски във времето, дълги експозиции и т.н. По този начин снимката няма да трепери и композицията ще бъде перфектна.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay