5 романтични сватбени обичая от целия свят, които са символ на любовта!

Ето как по света ознаменуват новото начало и любовта

5 романтични сватбени обичая от целия свят, които са символ на любовта!

Всички сме запознати много добре с традиционните български сватбени обичаи, спазваме ги, виждаме ги на всички церемонии, на които сме присъствали. Но по света има доста по-различни и любопитни традиции, които хората спазват по време на своите сватби. Някои от тях са изключително романтични, а други много забавни.

Днес ще ви представим няколко от най-интересните и сладки сватбени обичаи от най-различни кътчета на света. Те със сигурност ще ви вдъхновят и ще влеят малко романтично настроение у вас.

Чили: Годежни пръстени и за двамата
При чилийските двойки годежният пръстен не е само за момичето. Там и мъжете носят такива пръстени до деня на сватбата, когато ги заменят с халките си. Тази традиция цели да покаже, че и двамата човека са се врекли един на друг и са обвързани.

5 романтични сватбени обичая от целия свят, които са символ на любовта!

Индия: 7 стъпки заедно
Булката и младоженецът трябва да направят 7 стъпки ръка за ръка веднага след церемонията. Това символизира тяхното дълбоко приятелство, което се смята за една от основите на брака.

Америка: Да прескочиш метлата
Традицията да се прескача метла след церемонията е особено разпространена в Америка и най-вече при смесените бракове между американци и афроамериканци. Обичаят датира от времето, когато този вид бракове е бил забранен и влюбените е трябвало да избягат някъде заедно, за да се оженят. Днес се смята, че скокът над метлата символизира новото начало, а самата метла пази дома.

5 романтични сватбени обичая от целия свят, които са символ на любовта!

Русия: Мисия за младоженеца
Руските сватби са доста шумни и щури и съвсем резонно руснаците имат много забавни обичаи. Най-обичайният е изпитанието, което се поставя на младоженеца, а именно да отговаря на въпроси ,свързани с булката. Според традицията той трябва да отговори вярно или поне задоволително на всеки един въпрос или в противен случай церемонията не може да се състои.

Франция: Тост с една чаша
Във Франция булката и младоженецът вдигат сватбения тост заедно и отпиват от една чаша, която има две дръжки от двете си страни и прилича на бокал. Тя се нарича "чашата на брака” и често е семейна реликва, която се предава от поколение на поколение и е истинска чест за двойката да пие от нея на сватбата си.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay