Визуална кампания със силно послание към дамите по света

Поредният проект, подканващ да обикнем телата си

Визуална кампания със силно послание към дамите по света

Австралийската фотографка Ейми Херман решава, че иска да направи нещо повече с таланта си, а и с работата си. Така се ражда идеята за нейната кампания против стереотипите спрямо телата на жените.

Тя се надява да може да разсее всички предразсъдъци и определени очертания, по които се водят и обществото, и медиите.

Така решава да представи женското тяло по възможно най-визуалния начин - чрез снимка по бельо.

Мотото на проекта е "Под дрехите ние сме… млади, пълни, високи, слаби, с недостатъци, с предимства, майки, ниски, възрастни или пък белязани.”.

То продължава по следния начин "Ние сме всички онези етикети, които обществото ни лепва. Но какво ще стане ако ви кажа, че под дрехите, под цялото нещо ние всички сме… жени.”

Визуална кампания със силно послание към дамите по света

Кампанията се старае да повдигне отново въпроса за несигурностите на жените спрямо телата им, а също и липсата на разнообразие от примери за дамски тела, които да виждаме в света около нас.

Целта е да бъдат заснети 100 жени, облечени само по бельо, в стил, близък до този на модните списания, но без обработка на фотошоп и скривания на естествените извивки.

Ейми заявява открито, че е феминистка и иска да даде урок на хората. Да ги запознае с факта, че всяка жена е родена при различни обстоятелства, срещала е различни трудности и не е редно и морално всички да бъдат окачествявани под общо знаменател.

Визуална кампания със силно послание към дамите по света

Херман споделя още, че иска всичко в снимките да бъде на показ - белези, стрии, мускули, мазнини, кости - цялата гама, от която е съставено тялото ни. Тя иска изображенията да бъдат автентични, да покажат реалните жени с техните реални тела, които не са идеални, но пък са красиви.

Кампнаията ѝ вече се радва на голям успех и за участие са се записали над 300 жени от целия свят. Ейми е срещнала и значителна финансова подкрепа за каузата си от напълно непознати хора. Тя се радва, че кампанията ѝ набира скорост, но признава, че не е предполагала, че ще има такъв интерес.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay