Историята на Теди: Съвместими ли са татуировките и работата в болница?

Интервю за стереотипите, които все още битуват в обществото ни

Историята на Теди: Съвместими ли са татуировките и работата в болница?

Виждали ли сте по улиците на София една от онези супер привлекателни татуирани мадами, които просто не оставят околните безучастни? Ако отговорът ви е положителен, има шанс вече да сте срещали Теди.

Тя е инженер по образование, а момента изпълнява административна дейност в медицински център, специализиран за инвитро процедури. И има наистина много, много, много татуировки.

Ето какво разказва чаровната Теди за негативното отношение на обществото към силно татуираните хора и стереотипите, които битуват по тази тема.

По време на работа виждат ли ти се татуировките?
Не. В болницата имам униформа, с която ходя – панталон и туника. И няма абсолютно никаква видимост. Колегите са наясно какво се крие отдолу, понеже се събличаме в една съблекалня.

Какви им бяха реакциите, когато за първи път видяха татуировките ти?
Ами доста разностранни, различни. Повечето негативни. Казвали са ми, че приличам на порно звезда. Което ме навежда на въпроса откъде, по дяволите, знаят как изглеждат порно звездите...

Явно имат поглед над нещата...
Също така доста изненадващо за мен беше, когато се обърнаха към мен и ми казаха в прав текст "Ти деца няма ли да раждаш?", при което пак не видях кое е общото – татуировките, раждането и изобщо? Разбира се, има хора, които приемат, харесва им, но като цяло са доста по-малко. Гледат с едно друго око на мен.

Но предполагам, че с времето негативното отношение е изчезнало?
Да, отшумя. Просто видяха, че всъщност съм си човекът, който съм си била и преди тях.

Защо изобщо започна да се татуираш?
Ами започнах преди три години, като от доста малка знаех, че искам да имам татуировки. Така виждах себе си. И в един хубав ден моят брат, който е татуиран целият, ме заведе при Емил Сапаревски, тъй като каза, че ако се татуирам, ще бъде при него. И така в един прекрасен момент направих първата си татуировка, след нея дойде втората, третата...

Още сега прочетете цялото интервю с Теди, част от поредицата на Div.bg "Татуираните българи"!

8 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay