На лов за педофили със снимка на 10-годишно момиченце

Организация за защита на децата е провела разследването сама, хванати са над 1000

На лов за педофили със снимка на 10-годишно момиченце

Наричат я "Сладурче”. Тя е на 10, от Филипините. И не съществува. Нейната снимка е само компютърно генериран образ.

Холандска организация за закрила на децата използва съвременни технологии, за да хваща съвременните педофили. Участниците в проекта се регистрират с генерираната снимка в онлайн чат стаи и се представят за малкото момиче. Успяват да идентифицират повече от 1000 педофили, информацията за които е предадена на Интерпол.

На лов за педофили със снимка на 10-годишно момиченце

Разследването е проведено за два месеца и половина тази пролет, а стоящите зад него са работили под прикритие в склад в индустриалната част на Амстердам.

Пишат им над 20 000 педофили от 71 страни. Използват различни методи, за да ги идентифицират, но не и хакване. Самоличността им няма да бъде обявявана медиите.

"В момента, в който бяхме онлайн, ни заляха като лавина”, споделя Ханс Гут, мениджър на проекта. "Ако не се вземат мерки, този зловещ феномен ще излезе извън контрол.”

Той разказва, че кибер сексът чрез уеб камери с малолетни обикновено включва мъже от западни държави, които плащат на деца от бедни райони на света. Според него най-лошият сценарий е да се случи същото като с детската порнография, а именно - да се превърне в индустрия за милиарди, контролирана от престъпни групи.

Образът на малкото момиченце е използван като примамка в чатовете без дори да се скрива нейната възраст. Тя се представя като "10 f philippines”, което означава на десет години, от женски пол, Филипините.

На демонстрация е показано как след влизане в чата веднага й пишат няколко човека, независимо от ясно заявената възраст. Или всъщност точно заради нея.

Представящият се за "Сладурче" пита един от тях: "Какво искаш да видиш?” на леко развален английски. Отсрещната страна отговоря "Теб”, а на въпроса "За какво ще платиш?" отговорът е съвсем категоричен - "Голота”.

На лов за педофили със снимка на 10-годишно момиченцеКомпютърно генерираният образ и един от чатовете.

В течение на разговора се разбират той да й плати 20 долара. За него това са нищожни пари, но за едно бедно момиче от Филипините хич не са толкова малко. Надницата за ден в провинцията е около 2 долара, а в градовете - 5. С 20 долара можеш да си купиш храна за няколко дни. И това "само" срещу 15 минути пред камерата. Без дрехи.

Организацията е работила дълги години по въпросите на детската проституция в Югоизточна Азия. По техни наблюдения момичетата вече не могат да бъдат намерени по кафенетата, ресторантите и хотелите, посещавани често от секс туристи. Днес те са пред компютрите, а на експлоататорите дори не им се налага да напускат дома си.

На лов за педофили със снимка на 10-годишно момиченце

От идентифицираните 1000 педофили най-много са от САЩ с 254, следвани от Великобритания със 110 и Индия със 103.

Добрата новина е, че интернет помага и на двете страни. Организацията разкрива проучването си с цел да се обърне повече внимание на този проблем в обществото.

На лов за педофили със снимка на 10-годишно момиченцеОкачените снимки по стената са на разследвани за педофилия.

В някои от случаите семействата на децата са много бедни и родителите ги карат да правят кибер секс. По този начин осигуряват фамилията. Успокоява ги мисълта, че всъщност децата не стават жертва на истински сексуален акт.

Това обаче не означава, че подобни изживявания не могат да донесат тежки психологически последствия. Онлайн или не - малтретирането си е малтретиране. През 2013 г. просто методите са различни.

За още въздействащи истории станете част от Jenite.bg във фейсбук!

13 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



11
Не е посочен 13.11.2013|15:34
Надявам се, че това им помага да заловят престъпниците по-бързо.
10
Не е посочен 11.11.2013|16:46
Рдавам се, че предприемат някакви мерки за ограничаване на педофилията, много е страшно.
9
Не е посочен 06.11.2013|16:44
Ако ги хакнат ще разберат,и ще се покрият,това по никакъв начин няма да помогне на потенциалните им жертви.
8
Не е посочен 06.11.2013|16:42
Как ще ги заловят?!Това са страшно много хора!
7
Не е посочен 06.11.2013|11:09
ужас, трябва да се вземе на сериозно това изследване и да ги изловят всичките!
6
Не е посочен 06.11.2013|10:50
И всичко заради това,че някои хора живеят на ръба на мизреията или вече са част от мизерията.. :(
5
Не е посочен 05.11.2013|18:31
Определено доста добър капан за педофили са замислили и наистина сработва, след като толкова много хора са изловили.
4
Не е посочен 05.11.2013|16:58
Това е много добре разработена технология. Мисля че ще бъде ефективна и ще сигнализира за педофили.
3
Не е посочен 05.11.2013|16:51
"Използват различни методи, за да ги идентифицират, но не и хакване" - няма как да използват хакване, защото това е незаконно.
2
Не е посочен 05.11.2013|16:40
Ехе, това е много хитро и както се вижда резултатите, които дава са повече от впечатляващи. Да продължаващ в същия дух да хващат тези маниаци, които посягат на деца.
1
Не е посочен 05.11.2013|16:23
Много добра инициатива, но тези хора трябва да бъдат намирани и пращани в затвора, за да не стане тяхна жертва някое реално момиченце.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay