Най-добрите жени играчи в света на професионалния покер!

Не само мъжете могат да печелят милиони...

Най-добрите жени играчи в света на професионалния покер!

Света на покера традиционно се разглежда като доминирана от мъже среда с водещи фигури като Дойл Брансън и Амарило Слим, които бяха царе на играта през 60-те и 70-те години на миналия век. През цялата история на покера жените не са взимани насериозно и е имало много повърхностни новини за дами, които се занимават професионално.

Винаги мъжете са били в центъра на действието. Въпреки това обаче все повече и повече жени напредват в покера, изкачвайки се по стълбичката до най-високите стъпала при шампионите. Днес ще ви запознаем с пет от най-уважаваните дами в професионалния покер, които са постигнали забележителен успех в свят, нарочен за мъжки.

Ванеса Селбст

Най-добрите жени играчи в света на професионалния покер!


С над 11 милиона долара печалби от турнири, Ванеса Селбст е считана за най-успешната жена покер играч на всички времена. Най-добрият барометър за успеха на един професионален играч по покер са титлите от Световните серии по покер. Ванеса се радва на три от тях. Това я прави единствената жена, която е печелила престижната награда толкова пъти. През януари 2013 г. тя побеждава в турнира "PCA High Roller", откъдето си тръгва с малко над 1.4 милиона долара, заемайки челното място в списъка на жените, които печелят най-много от професионален покер.

Кати Либърт

Най-добрите жени играчи в света на професионалния покер!

Кати Либърт е дамата, която успява да проправи път на всички жени през 90-те години, които искат да бъдат на професионалната покер сцена. Тя се радва на богатство от почти 6 милиона долара, натрупани от различни наградни фондове. Кати e и една от трите жени, които печелят събитие на "Texas Hold'em Poker". Това случва през 2004-та година. Ако я попитате, тя ще ви каже, че не трябва да има разграничение между мъжете и жените играчи на покер. "Това не е игра за сила. Това е игра за интелигентност.”, споделя Кати в интервю.

Анет Оберстед

Най-добрите жени играчи в света на професионалния покер!


Анет Оберстед е интернет феномен. Тя играе с прякора "Annette_15", защото е само на 15 години, когато започва да играе покер. След като си създава име в онлайн пространството, Анет става най-младият човек, който е печелил Световните серии по покер през 2007-ма година. Тя прибира наградата от 1 млн. паунда ден преди да отпразнува 19-годишния си рожден ден. Анет твърди, че никога не е залагала пари онлайн, за да играе, а е успяла да се изкачи по стълбицата на успеха само чрез безплатни игри.

Лив Бори

Най-добрите жени играчи в света на професионалния покер!

Лив Бори е въведена в света на покера съвсем случайно. Тя е била избрана за един от петте състезатели в телевизионно реалити шоу наречено "Ultimatepoker.com Showdown" през есента на 2005 г. По време на шоуто тя е тренирана от едни от най-големите имена в света на покера, включително Фил Хелмут и Дейв Улиът. На 21 април 2010 г., Лив печели главното събитие на "European Poker Tour” в Сан Ремо. В момента това е най-големият покер турнир, който се провежда на територията на Европа, превръщайки се в третата жена, която някога е печелила тази титла.

Виктория Корен

Най-добрите жени играчи в света на професионалния покер!


След като натрупва почти 2 милиона долара от покер турнири, Виктория Корен се превръща в една от най-добрите британки в професионалната игра. Нейното най-забележимо постижение е първото й място в Европейския покер шампионат през 2006 г. в Лондон. Тя печели 500 хиляди паунда. През април 2014 г., тя печели главното събитие на "European Poker Tour" в Сан Ремо, прибирайки над 470 хиляди долара. Тя става единственият играч печелил наградата два пъти.

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebok!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay