Съветите на най-възрастната жена в света за дълъг живот

Тя е италианка и е на 116 г.

Съветите на най-възрастната жена в света за дълъг живот

Всеки иска да живее, колкoто се може по-дълго, защото животът е чудо, което не искаме да свършва. Иска ни се да му се радваме, колкото се може повече. Къде, обаче, е тайната на дългия и щастлив живот?  За да си отговорим на този въпрос, ще Ви запознаем с най-възрастната жена в света в момента.  Това е 116 - годишната италианка Ема Морано. Тя е родена на 29 ноември 1899 г. Ето нейната формула за дълголетие.

1. Да живееш сам - Тя е имала един брак и след развода си не се жени никога повторно, въпреки че е имала много ухажьори. Причината е, че не е искала да бъде доминирана от никого. 

2. Да се трудиш усилено - Ема винаги е разчитала на себе си и е работила много. Тя е правела чанти в една фабрика, работила е като готвач в хотел. Работи активно до 70-годишната си възраст.

3. Една необичайна диета- На младини й откриват анемия и ототгава тя следва препоръката на лекаря всеки ден да изяжда две сурови яйца и 100 гр. сурова пържола. 

4. Тя не спира да пее - Дори да не разполага с невероятни певчески дарби, тя пее постоянно. Това й помага да живее по-щастливо.

5. Да дишаш постоянно свеж въздух - Тя живее в близост до езерото Маджоре, където се радва на чист планински въздух, което я зарежда.

6. Позитивното отнощение - Нейният лекар я описва като много спокойна жена, която се усмихва винаги, дори и когато се сблъсква с трудности. 

7. Танцът е живот! - За нея танцуването ти дава енергия и те прави жизнен.

Аз се прекланям пред тази женица и пожелавам на всички Ви да достигнете тази достойна възраст и да запазите разсъдъка си и доброто си сърце! Аз, бидейки родена на същата дата като нея, също тайно се надявам да ме сполети същата съдба.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

 

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay