Ще ви представим едно супер вкусно ястие със здравословна алтернатива на ориза, пилешко месо и кашу.
Необходими продукти:
1 глава карфиол, на цветчета
2 с. л. сусамово масло
сол
1/4 ч. л. чили сос
3 с. л. соев сос
1 скилидка чесън
сок от 1 лайм
2 червени чушки, нарязани
1 голяма тиквичка, нарязана
500 гр. пилешки гърди, нарязани на кубчета
1/2 ч. сурово кашу
Начин на приготвяне:
Сложете карфиола в кухненския робот, докато стане на "ориз".
В голям тиган загрейте 1 с. л. от маслото. Добавете ориза от карфиол и подправете със сол. Оставете на котлона за около 5 минути. След това оставете на страна.
Междувременно, направете соса. В средно голяма купа комбинирайте соевия сос, чилито, чесъна и сока от лайм.
Добавете останалото масло в тигана и го оставете да се загрее. Добавете чушките и тиквичките и гответе около 3 минути. След това добавете пилешкото месо и соса и гответе около 10 минути.
Добавете и кашуто и разбъркайте.
Сервирайте с ориза от карфиол.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |