Коледа наближава и е време да помислим за трапезата, която ще поднесем на нашите близки и роднини. Ако всяка година се чудите как да впечатлите гостите си и същевременно да си похапнете вкусно, то ние сме тук с няколко идеи:
Печено пилешко с червено вино и розмарин
Печено пилешко филе, залято с ароматно червено вино и подправено с розмарин, създава чудесно топло и уютно ястие за студените дни.
Печена сьомга с мед
Пригответе сьомга, запечен във фурна с микс от мед и чесън. Поднесете я с картофено пюре или печени зеленчуци за завършен вкус.
Котлети с картофено пюре:
Сгответе котлети от свинско или пилешко месо, придружени с картофено пюре. По желание, добавете и гъбен сос за още по-наситен вкус.
Класически кюфтета с ориз и зеленчуци
Пригответе кюфтета от кайма (месо по ваш избор) и ги сервирайте в компанията на гарнитура от ориз и задушени зеленчуци като моркови и грах.
Пуешко с гъби и сметана
Запържете нарязан лук в малко зехтин, след което добавете нарязани пуешки филенца и гъби. Когато пуешкото стане златисто, налейте малко бульон и варете до омекване на месото. Прибавете сметана и оставете да заври. Подправете със сол, черен пипер и магданоз. Сервирайте с картофено пюре или ориз.
2 | 1 |