7 храни, които повишават либидото

7 храни, които повишават либидото
Canva

Съществуват няколко храни, за които е известно, че повишават либидото или сексуалното желание. Ето седем от тях:

Авокадо: Често наричано суперхрана, авокадото е богато на полезни за сърцето мононенаситени мазнини, витамини и минерали. Те помагат за подобряване на кръвообращението и понижаване на холестерола, което може да подобри сексуалната функция.

Бадеми: Тези ядки са чудесен източник на магнезий, витамин Е и цинк, които са важни за сексуалното здраве. Магнезият помага за отпускане на мускулите и облекчаване на стреса, докато цинкът играе решаваща роля в производството на тестостерон.

Стриди: Тези морски дарове са известни като афродизиак заради високото си съдържание на цинк, което е важно за производството на тестостерон и други полови хормони. Те също така съдържат витамин D, който помага за регулиране на нивата на хормоните.

Диня: Този освежаващ плод съдържа вещество, наречено цитрулин, което помага за отпускане на кръвоносните съдове и увеличава притока на кръв, потенциално повишавайки сексуалното желание.

Шоколад: Черният шоколад съдържа фенилетиламин, съединение, което може да помогне за освобождаване на ендорфини, химикали в мозъка, които предизвикват чувство на удоволствие и радост. Освен това съдържа феромони, които могат да увеличат либидото.

Семена от чиа: Тези малки семена са пълни с омега-3 мастни киселини, протеини, фибри и антиоксиданти. Те могат да помогнат за балансиране на кръвната захар и намаляване на възпалението, като всичко това може да допринесе за по-добро сексуално преживяване.

Тиквени семки: Тези семена са богати на цинк, който е важен за производството на тестостерон и други полови хормони. Те също така съдържат омега-3 мастни киселини, протеини и магнезий, които могат да помогнат за подобряване на настроението и намаляване на стреса, като всичко това може да подобри либидото.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay