Азиатската кухня е изключително вкусна, но някак нямаме навик да се приготвяме сами вкъщи такава храна. По-скоро, когато ни се дояде, просто отиваме в азиатски ресторант. В това разбира се няма нищо лошо, но всъщност можете да си приготвяте азитска храна и вкъщи и не е толкова трудно. Ето как да приготвите популярното пиле в сладко-кисел сос:
Необходими продукти:
500 грама пилешки гърди, нарязани на кубчета
1/2 ч. царевично нишесте
сол
черен пипер
2 яйца, разбити
2 с. л. олио
2 чушки, нарязани
1/2 ч. ябълков оцет
2 с. л. соев сос
1/3 ч. мед
1/4 ч. кетчуп
2 скилидки чесън
сварен бял ориз, за сервирането
Начин на приготвяне:
Поръсете месото със сол и черен пипер. В една чиния изсипете царевичното брашно и овъргаляйте месото от всички страни. Използвайте щипка, за да извадите месото и излишното брашно да падне. В отделна купа изсипете яйцата и потопете месото и в тях, отново докато се покрие добре.
Изсипете олиото в един тиган. Запържете месото, докато стане златисто. След това добавете чушките и оставете на котлона, докато омекнат.
Междувременно смесете оцета, соевия сос, меда, кетчупа и чесъна. Изсипете соса в тигана при месото и чушките. Разбъркайте и оставете на котлона, докато соса се сгъсти.
Серивайте топло, гарнирано с ориз.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |