Това е възможно най-вкусният начин да сервирате салата за вечеря. Ето как да си приготвите азиатска пилешка салата:
Необходими продукти:
1/3 ч. оризов оцет
1/3 ч. олио
сол
1 парче джинджифил, обелено и нарязано
2 стръка праз, нарязани
700 грама пилешко месо, обезкостено
1 ч. моркови, нарязани
1 краставица, нарязана на кръгчета
1 жълта чушка, нарязана на ленти
1 глава айсберг
Начин на приготвяне:
Направете дресинг: Смесете оцет, олио, сол и джинджифил и ги разбийте с миксера. Започнете на ниска скорост и постепенно увеличете скоростта, докато се смесят добре. Добавете лука и разбъркайте с лъжица. Изсипете половината от сместа в средно голяма купа, а остатъка в малък буркан.
Добавете пилето в купа и оставете в марината за 2 минути. В голям тиган на средна температура, добавете пилето и маринатата. Разбърквайте от време на време, докато се сготви пилето, 5 до 7 минути.
В голяма купа за сервиране сложете морковите, краставицата, чушката и айсберга. Добавете пилето и соса, след това гарнирайте с лук и сервирайте с останалия сос (от буркана).
Добър апетит!
0 | 0 |