Тази "скулптура" е вкусно предястие, което ще ви помогне да декорирате масата и да нахраните гостите си едновременно.
Антипасти е традиционен италиански ордьовър, съдържащ различни продукти- сирена, зеленчуци, ядки, колбаси. Продукти, които така или иначе слагаме на трапезата, но можете да ги аранжирате по този начин, за да сложите красиво и празнично предястие на празничната трапеза.
Ето как да приготвите тази вкусна елха:
Необходими продукти:
200 грама сирене Проволоне
150 грама пармезан
1/2 ч. Пеперончини
1/2 ч. филирани бадеми
200 грама Пеперони
2 мариновани артишока
2 скилидки чесън
2 с.л. зеленчукова подправка
сол и черен пипер
250 грама крема сирене (на блокчета)
250 грама зелени маслини
250 грама маслини Каламата
250-300 грама червени печени чушки (от буркан)
стръкчета розмарин
1 парче моцарела
солени крекери
Начин на приготвяне:
Настържете сиренето Проволоне и пармезана. Разбъркайте ги в голяма купа, заедно с Пеперончините, бадемите, артишока, салама Пеперони и подправката. Поръсете с малко сол и черен пипер. Добавете също крема сиренето и разбъркайте добре с шпатула.
За да оформите елхата, ви трябва фуния или друга форма с подходящ размер. Сложете найлоново фолио от вътрешната страна и изсипете сместа. Охладете, за да може сиренето да стегне.
Махнете формата, отлепете фолиото и отново охладете.
Подсушете маслините и печените чушки. Декорирайте дървото, като подредите маслините, червените чушки и стръкчетата розмарин.
С помощта на къдраво ножче или форма за сладки изрежете звезда от моцарелата. Поставете клечка за зъби в долната част на звездата и вкарайте в горната част на дървото. Сервирайте със солени крекери.
Добър апетит и весел празник!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |