Тези бисквитки са истински мини пайове. Красиви са, вкусни са и се правят по-лесно от пай.
Необходими продукти:
2 с. л. масло
2 големи ябълки
1/4 ч. кафява захар
2 с. л. захар
2 ч. л. канела
1/2 ч. л. индийско орехче
1 с. л. царевично нишесте
сокът от 1/2 лимон
брашно, за поръсване
2 броя готово тесто за пай
1 ч. карамел
жълтък, за намазване
2 с. л. канелена захар, за поръсване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и сложете хартия за печене в една тава.
Направете пълнежа: В голяма тенджера на умерен огън разтопете маслото. Добавете ябълките и гответе, докато започнат да омекват, след това добавете захарта, канелата и индийското орехче и разбъркайте. Оставете да се готви още няколко минути, след това добавете царевичното нишесте и лимоновия сок. Свалете от огъня и оставете леко да се охлади.
Разточете едната охладена кора за пай върху набрашнена повърхност. Нарежете на ленти.
Разточете втората кора и изрежете кръгчета от нея. Наредете ги върху подготвената хартия за печене.
Сложете малко карамел върху всяко кръгче, след това по една лъжица от ябълковата смес. Отгоре наредете лентите, като ги кръстосвате.
Намажете бисквитките с жълтък и поръсете с канелена захар.
Печете около 30 минути.
Оставете да се охладят преди да сервирате.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |