Какво е по-хубаво от брауни? 8 слоя брауни и вкусен крем между тях! Това е един изключително вкусен десерт и се нарича брауни лазаня. Ето как да я направите вкъщи:
Необходими продукти:
За браунитата:
2 опаковки смес за брауни
малко мазнина за тавата
За крема:
250 гр. крема сирене
4 ч. пудра захар
2 ч. л. ванилов екстракт
1/4 ч. л. сол
За топинга:
2 ч. шоколад
1 ч. сметана
1/4 ч. шоколадови стърготини
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 150 градуса. Подгответе една тава, сложете хартия за печене и малко мазнина. Подгответе сместа за браунитата, според инструкциите на опаковката и изсипете сместа в тавата. Печете около 40 минути, като проверявате с клечка за зъби. Оставете да се охлади напълно.
Направете крема: В голяма купа разбийте крема сиренето с миксера. Добавете захарта и отново разбийте. След това добавете ванилията и солта и отново разбийте.
Сложете шоколада в купа и го разтопете на водна баня. След това загрейте сметаната, докато заври и я изсипете върху шоколада. Разбъркайте, докато се получи гладка смес. Оставете да се охлади.
Извадете браунито от тавата и го разрежете така, че да се получат 4 тънки слоя.
Поставете първото парче брауни във формата, в която ще правите "лазанята" и сложете един ред крем, след това един слой от разтопения шоколад, смесен със сметаната. Повторете това, докато наредите цялата лазаня.
Сложете я в хладилника за 1 час.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |