Този кремообразен чийзкейк е завършен с вкусен малинов сос, което го прави забележителен десерт.
Чийзкейкът е един от най-подходящите десерти за топлото време, а малиновият чийзкейк е изключително свеж и вкусен.
Необходими продукти:
за малиновия сос:
350 грама малини
50 грама захар
1 1/2 ч.л. царевично нишесте
сокът от 1/2 лимон
за блата:
250 грама маслени бисквити
50 грама захар
щипка сол
4 с.л. масло
за крема:
220 грама крема сирене
200 грама захар
3 яйца
50 грама кисело мляко
сокът и кората от 1/2 лимон
1 ч.л. ванилия
щипка сол
малини, за украса
Начин на приготвяне:
Смесете малините, захарта, царевичното нишесте и лимоновия сок в тенджера. Оставете да заври, като разбърквате често, и гответе, докато малините се разпаднат напълно, 6-8 минути.
Прецедете соса през цедка и оставете да се охлади напълно.
Включете фурната на 180 градуса. Натрошете бисквитите на ситни трохи. Прехвърлете ги в купа и добавете захарта и солта. Накрая добавете разтопеното масло и изсипете сместа във форма за торта. Притиснете добре към дъното.
Печете около 10 минути, след което оставете да се охлади.
Разбийте крема сиренето и захарта с миксер. Добавете яйцата, едно по едно. Добавете киселото мляко, лимоновата кора и сока, ванилията и солта и разбийте, докато се комбинират добре.
Изсипете около половината крем върху охладената кора. Отгоре сложете тънък слой малинов сос. Внимателно изсипете останалия крем. Изсипете и украсете с останалия малинов сос.
Сложете формата в по-голяма тава и налейте вода до половината.
Печете около 1 час на 150 градуса.
Оставете да се охлади добре, след което извадете от водната баня.
Чийзкейкът трябва да престои в хладилника поне една нощ.
Украсете с пресни малини и сервирайте.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |