Известната печена паста с фета и домати е наистина перфектна, но има и други не по-малко вкусни варианти на печена паста.
Тази паста е доста адаптивна. Използвайте червен лук или шалот, оставете спанака или вместо него добавете зеле и използвайте каквато паста пожелаете. Само не забравяйте да запазите малко вода, преди да я изцедите. Тази наситена със скорбяла вода ще сгъсти соса и ще му помогне да залепне за самата паста! Що се отнася до времето във фурната, запечете сиренето, докато стане златисто и изглежда сякаш е на път да се разпадне.
Ето как да приготвите вкусна паста с крема сирене на фурна:
Необходими продукти:
200 грама крема сирене
200 грама чери домати
1/2 малка глава лук
4 лентички бекон
1/4 ч. зехтин
1 ч.л. риган
1/2 ч.л. червен пипер
4 ч. бейби спанак
350 грама паста по избор
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 200 градуса. Поставете крема сиренето в средата на голяма тава за печене. Добавете доматите, червения лук и бекона около него. Поръсете с риган и червен пипер, след което полейте със зехтин.
Печете, докато крема сиренето стане златисто и доматите започнат да се пукат, около 40 минути. Добавете спанака веднага щом извадите от фурната и разбъркайте, докато сиренето стане гладко и спанакът спихне.
Докато сиренето се пече, сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври. Сварете пастата според указанията на опаковката. Запазете ½ чаша вода, след което я изцедете.
Добавете пастата към готовия сос и разбъркайте, за да се комбинират. Добавете малко от запазената вода и подправете със сол и черен пипер на вкус.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |