Крайно време е сиренето Халуми да получи славата, която заслужава. То е супер вкусно, особено когато е запържено, както в тази салата.
Необходими продукти:
За дресинга:
2 с. л. лимонов сок
1/4 ч. зехтин
2 с. л. копър
2 с. л. мента
сол
черен пипер
За салатата:
1 консерва нахут
1 малка глава фенел
1/4 ч. зелени маслини
2 с. л. зехтин
250 грама сирене Халуми
2 ч. рукола
1 средно голям портокал, нарязан
1/2 зряло авокадо
червен пипер
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбийте всички съставки за дресинга и подправете на вкус със сол и черен пипер.
Добавете нахута, фенела и маслините в купата с дресинга и разбъркайте, за да се комбинират.
В голям тиган загрейте 1 супена лъжица зехтин. Добавете халумито и гответе до златисто от двете страни, общо около 4 до 6 минути. Извадете сиренето в голяма чиния.
Добавете руколата и халумито в купата с нахут, фенел и маслини и разбъркайте, за да се комбинират. Отстранете кората и костилката от половината авокадо и нарежете напречно на тънки филийки.
Добавете портокала и филийките авокадо и разбъркайте много внимателно, докато се комбинират добре всички съставки. Подправете на вкус със сол, черен пипер и червен пипер и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |